Vijesti 16.10.2022.

Automobil udario četiri pješaka na Bjelašnici (FOTO)

ČITANJE: 1 minuta

Danas oko 13:50 sati, na Bjelašnici došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su povrijeđene četiri osobe. Kako je iz Operativnog centra Ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, dojavu o nesreći dobili su oko 13:50 sati, prenosi Klix.

“Automobil je na kružnom toku na Bjelašnici udario četiri pješaka, koje su potom osoblje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevo na zbrinjavanje, bolničko liječenje i utvrđivanje stepena povreda prevezeni na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu”, kazali su iz MUP-a KS.

Nakon saobraćajne nesreće prvu pomoć unesrećenima pružili su troje doktora koji su u tom trenutku bili u blizini mjesta nesreće. Teško je povrijeđena majka koja ima tri povrede na glavi, dok jedna od djevojčica ima težu povredu noge. Majka će vjerovatno morati i na operaciju, na neurohirurgiju, prenosi Klix.

Povrijeđenima su pomogli troje doktora koji su u tom trenutku bili u neposrednoj blizini mjesta nesreće na Bjelašnici, doktor Reuf Karabeg te još dvije doktorice, dr. Amela Karabeg, dr. Lejla Divović. Majci je nakon nesreće bila potrebna reanimacija, a nakon što je povratila svijest, ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć četveročlanu porodicu prevezla je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

(Z.M)