Sport 22.07.2016.

Avdukić treći put brani gol Banjalučana: Borac će ponovo biti premijerligaš

ČITANJE: 2 minute

U trenutku kada je većina fudbalera odlučila da napusti Borac, poslije ispadanja iz Premijer lige BiH, jedan čovjek je ipak krenuo u suprotnom smjeru.

Poslije briljantne sezone u Radniku dokazani golman Asmir Avdukić riješio je da po treći put u karijeri obuče dres banjalučkog kluba. Iako već ima 35 godina i dalje je željan pobjeda i vjeruje da će sa mladim saigračima uspjeti ispuniti zacrtani cilj – povratak u Premijer ligu poslije samo jedne sezone u Prvoj ligi RS. Poslije desetak dana provedenih na Zlatiboru zadovoljno konstatuje da ova ekipa Borca ima potencijal i snagu za povratak u elitu.

– Bez obzira što smo u pet mečeva upisali tri poraza i dva remija, igrali smo sa mnogo jačim rivalima i gotovo ponosno mogu da kažem da nas niko nije nadigrao. Iz meča u meč igrali smo sve bolje, a vjerujem da ćemo taj trend nastaviti u preostala tri kontrolna meča i spremni dočekati premijeru protiv Slavije – rekao je Avdukić.

Već poslije prva tri kola biće jasnija slika o mogućnostima “crveno-plavih”. Poslije Slavije, na Gradski stadion stiže Kozara, a zatim slijedi gostovanje u Mrkonjić Gradu.

– Ova ekipa ima budućnost. Momci imaju kvalitet, nedostaje nam iskustva i zato će nam trebati podrška. Pritisak će sigurno biti ogroman, ali moramo izdržati. Mi stariji moramo da savjetujemo mlađe i vjerujem da ćemo se na kraju radovati ulasku u elitu – rekao je Avdukić.

U Banjaluci je doživio možda i najljepše trenutke u karijeri, jer je sa Bocem osvojio titulu prvaka, ali je bio u klubu i kada situacija nije bila baš najbolja.

– Vrijeme je da Borac krene uzlaznom linijom. Ljudi koji su sada u klubu imaju viziju i vjerujem da će učiniti sve da se vratimo u Premijer ligu i tamo budemo najbolji. Ovaj grad i navijači to zaslužuju – zaključio je Avdukić.

(Glas Srpske)