Magazin 25.03.2016.

Avion “Er Srbije” dobio ime po Mikiju Manojloviću

ČITANJE: 1 minuta
Miki-3
Novi avion u floti nacionalnog avio-prevoznika Srbije tipa Airbus A-319 dobio je ime proslavljenog dramskog umjetnika Predraga-Mikija Manojlovića.

To je četvrta cijenjena ličnost iz Srbije u čiju čast je avion dobio ime.

“Vrlo sam srećan zbog ovoga. Poslije tri velike legende srpskog sporta, Đokovića, Divca i Stankovića, evo i mene. To je velika čast”, rekao je Manojlović.

On je dodao da mu je veoma drago što ga je srpska nacionalna aviokompanija prepoznala kao nekoga kome pripada čast da se po njemu zove avion.

Ova odluka dio je Er Srbijinog programa “Žive legende“ kojim se odaje priznanje proslavljenim Srbima čija dostignuća mogu da služe kao inspiracija i da se poistovjete sa novim brendom tog avio-prevoznika.

Proslavljeni srpski teniser Novak Đoković prva je poznata ličnost kojoj je pripala čast da kao živa legenda dâ svoje ime avionu iz flote Er Srbije.

Svoje avione “dobili” su i bivši profesionalni košarkaški as i legenda NBA lige Vlade Divac, kao i međunarodna fudbalska zvijezda Dejan Stanković.

Proslavleni glumac obišao je i krstio novi avion u drustvu generalnog direktora kompanije Er Srbije Daneta Kordića.

Manojlović je odabran zbog doprinosa razvoju filma, pozorišta i televizije na prostoru bivše Jugoslavije i u Srbiji, tokom karijere koja traje skoro pet decenija.

(B92)