Vijesti 24.09.2015.

Avion za kojim se traga na Ozrenu angažovala Evropska komisija u BiH

ČITANJE: 1 minuta
ozren
Avion, koji je oko podneva pao na području planine Ozren, bio je angažovan od strane Evropske komisije u BiH u okviru projekta IPA 2012, potvrdio je za Banjaluka.net direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH, Ljubomir Kalaba.

Kalaba je naglasio da Kancelarija za veterinarstvo jeste korisnik tog projekta, ali da angažovanje i provođenje samog projekta sprovodi Evropska komisija u Sarajevu.

On je dodao da je avion angažovan radi izbacivanja sredstava za spriječavanje bjesnila lisica koje se provodi po ugovoru koji je planiran za jesenju i proljećnu sezonu.

Načelnik Odjeljenja Civilne zaštite u Doboju Mirko Okolić izjavio je za Banjaluka.net da avion još uvijek nije pronađen, ali da spasilačke ekipe na sve načine pokušavaju da mu uđu u trag.

Okolić kaže su na teren poslani policajci, vatrogasci i ekipe Hitne pomoći.

– Upravo sam dobio informaciju da su im se u potrazi pridružili i šumari sa tog terena i da svi zajedno još uvijek pretražuju teren- kaže Okolić.

Okolić je dodao da su sve informacije još uvijek nezvanične i da se sa sigurnošću ne može reći apsolutno ništa dok se ne pronađe mjesto nesreće.

Ekipe za avionom tragaju duže od dva sata.

Prema medijskim napisima, u ovoj nesreći poginulo je jedno lice, ali još nije poznat identitet stradalog.

U avionu je navodno bilo troje putnika od kojih je prema nezvaničnim informacijama jedno lice poginulo a jedno teže povrijeđeno.

(Banjaluka.net)