Avion za kojim se traga na Ozrenu angažovala Evropska komisija u BiH

ozren

ozren

Avion, koji je oko podneva pao na području planine Ozren, bio je angažovan od strane Evropske komisije u BiH u okviru projekta IPA 2012, potvrdio je za Banjaluka.net direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH, Ljubomir Kalaba.

Kalaba je naglasio da Kancelarija za veterinarstvo jeste korisnik tog projekta, ali da angažovanje i provođenje samog projekta sprovodi Evropska komisija u Sarajevu.

On je dodao da je avion angažovan radi izbacivanja sredstava za spriječavanje bjesnila lisica koje se provodi po ugovoru koji je planiran za jesenju i proljećnu sezonu.

Načelnik Odjeljenja Civilne zaštite u Doboju Mirko Okolić izjavio je za Banjaluka.net da avion još uvijek nije pronađen, ali da spasilačke ekipe na sve načine pokušavaju da mu uđu u trag.

Okolić kaže su na teren poslani policajci, vatrogasci i ekipe Hitne pomoći.

– Upravo sam dobio informaciju da su im se u potrazi pridružili i šumari sa tog terena i da svi zajedno još uvijek pretražuju teren- kaže Okolić.

Okolić je dodao da su sve informacije još uvijek nezvanične i da se sa sigurnošću ne može reći apsolutno ništa dok se ne pronađe mjesto nesreće.

Ekipe za avionom tragaju duže od dva sata.

Prema medijskim napisima, u ovoj nesreći poginulo je jedno lice, ali još nije poznat identitet stradalog.

U avionu je navodno bilo troje putnika od kojih je prema nezvaničnim informacijama jedno lice poginulo a jedno teže povrijeđeno.

(Banjaluka.net)

 

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za