Magazin 17.04.2016.

Axl Rose novi pjevač AC/DC-ja umjesto Briana Johnsona

ČITANJE: 1 minuta
axl rose
Australski pioniri hard rocka, grupa AC/DC najavila je juče da će rocker Axl Rose iz grupe Guns N'Roses zauzeti mjesto pjevača Briana Johnsona koji bi mogao ogluviti ako nastavi nastupati te je upitno koliko će ta zamjena potrajati.

AC/DC potvrdio je zamjenu nekoliko sati prije nego su Guns N'Roses nastupili na pozornici festivala Coachella, u Kaliforniji, na kojem su se okupili Axl Rose i Slash, originalni gitarist skupine, u zahlađenim odnosima već više od 20 godina.

Axl Rose trebao bi prvi put nastupiti s AC/DC-jem 7. maja u Lisabonu, na prvom u nizu od 12 koncerata u Evropi. Rocker će se potom vratiti u Sjevernu Ameriku na turneju Guns N'Rosesa predviđenu u 20 velikih američkih gradova, kao i Torontu u Kanadi. Grupa nije navela o koliko dugoj zamjeni će se raditi.

AC/DC najavio je početkom marta odgodu niza koncerta predviđenih do 10. aprila objašnjenjem da će se na scenu vratiti “vjerovatno” s drugim pjevačem. Ljekari su savjetovali pjevaču Brianu Johnsonu (68) “da smjesta prekine turneju ili bi mogao potpuno izgubiti sluh”.

“Članovi AC/DC-ja žele zahvaliti Brianu Johnsonu na njegovu doprinosu i odanosti grupi tokom godina”, saopštili su.

(Klix)