Magazin 17.11.2015.

Baba pocijepala milion evra da napakosti nasljednicima

ČITANJE: 1 minuta
euro
Jedna 85-godišnja Austrijanka iscijepala je na sitne komade novčanice u vrijednosti od skoro milion evra u očiglednom pokušaju da napakosti svojim nasljednicima.

Kako prenosi AFP, nakon smrti starice, čije ime nije navedeno, na njenom krevetu u sobi staračkog doma u kom je živjela, pronađene su iscjepane novčanice ukupne vrijednosti 950.000 evra kao i nekoliko štednih knjižica koje je zadesila ista sudbina.

Državni tužilac Erih Habicl potvrdio je vijest, koju je prvi objavio dnevni list “Kurir”, dodajući da ne može ništa da učini za nasljednike.

– Šteta na novčanicama koje su bile u vlasništvu preminule gospođe ne predstavlja krivično djelo, te s toga nismo pokrenuli nikakvu istragu- istakao je on u izjavi za AFP.

List “Kurir” piše da će rođaci osvetoljubive starice ipak biti oni koji će se “najslađe smijati” budući da je Centralna austrijska banka (OeNB) najavila da će zamijeniti novac.

– Ukoliko nasljednici pronađu djeliće novčanica i pod uslovom da porijeklo novca bude utvrđeno, tada se naravno sve da nadomjestiti- rekao je predstavnik OeNB-a.

– Kada ne bismo zamijenili novac kaznili bismo pogrešne osobe- zaključio je on.

(Novosti.rs)