Politika 27.06.2022.

Babalj hvali Šarovića: On je najkompetentniji za člana Predsjedništva BiH

ČITANJE: 1 minuta

Mirko Šarović je najkompetentniji u Republici Srpskoj za obavljanje dužnosti člana Predsjedništva BiH, poručio je Darko Babalj, predsjednik Gradskog odbora SDS Istočno Sarajevo.

Kako kaže, lider SDS je najkompetentniji jer to nije mjesto za početnike, već za najiskusnije kadrove koji znaju da se bore za interese našeg naroda i na domaćem i na međunarodnom planu.

Dodaje da je Šarović, dok je bio ministar u Savjetu ministara BiH, najbolje obavljao svoj posao, otvorio privrednicima vrata brojnih tržišta i omogućio im da rade, šire proizvodnju, zapošljavaju radnike…

– Njegovo znanje i bogato iskustvo, posebno u ekonomiji, neophodno je Republici Srpskoj koja je po standardu, ali nažalost i brojnim drugim  parametrima, u stalnom zaostatku u odnosu na sve druge zemlje u okruženju – naglasio je predsjednik Gradskog odbora Istočno Sarajevo.

Takođe, poručuje Babalj, Šarović je za razliku od nekih drugih, pokazao karakter i kada je trpio sankcije i politički progon, ali nikada nije izdao Republiku Srpsku i pristajao na uslovljavanja.

– Realni patriotizam, umjesto lažnog koji gledamo svaki dan, zdrav razum i racionalna politika su ono što nam sada najviše treba i ima moju bezrezervnu podršku. Pobjeda njega i Jelene Trivić, spoj takve energije, znanja i iskustva jednostavno nema alternativu – poručio je Babalj.

(A. S.)