Politika 18.10.2022.

Babalj: U Doboju i Zvorniku Trivićeva oštećena

ČITANJE: 1 minuta

Na kontrolnom ponovljenom brojanju glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske u Zvorniku i Doboju uočene nepravilnosti kojima je oštećen kandidat PDP-a Jelena Trivić, rekao je predsjednik Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo Darko Babalj.

Dodaje da su samo u Doboju i Zvorniku uočene nepravilnosti zbog kojih je Jelena Trivić oštećena za dvije hiljade glasova.

“Glasovi su uvećani Dodiku, a smanjeni Trivićevoj. To su glasovi koji se vide golim okom samo na nekom prebrojavanju. Nije se ušlo u strukturu neregularnosti i mi još nismo došli do grafologa do potpisa, do slučajeva gdje su glasali mrtvi”, napominje Babalj i ističe da ovi podaci pokazuju katastrofalno stanje društva u kojem živimo.

Babalj je ocijenio kao porazne izjave iz SNSD-a da je dosadašnje kontrolno ponovljeno brojanje pokazalo odstupanje od jedan odsto.

“Oni su juče priznali da je šest hiljada glasova sporno. Mi mislimo da je i to brutalna krađa, a dokazaćemo da je toga bilo više”, poručio je Babalj .

Prema njegovim riječima, ponovljeno brojanje na 640 biračkih mjesta u Bijeljini, Banjaluci, Doboju i Zvorniku pokazalo je da je na 560 bilo neregularnosti.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Istočno Sarajevo rekao je da iznošenje činjenica ne predstavlja izdaju i pozvao sve koji misle da on, odnosno SDS nije u pravu da ih demantuju činjenicama.

Otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske obavlja se na osnovu naredbe CIK-a od ponedjeljka, 10. oktobra.

(N.M.)