Vijesti 18.01.2023.

Bacio tri bombe na lokal u Šamcu pa pokušao ispaliti raketu iz zolje

ČITANJE: 2 minute

Branko S. uhapšen je nakon što je bacio tri ručne bombe ispred lokala “Tri Brljka” , a zatim pokušao i da ispali raketu iz ručnog bacača zolja, potvrđeno je Glasu Srpske.

Sve se desilo juče u mjestu Pisari, kod Šamca, i  na sreću u eksploziji bombi nije niko povrijeđen, dok su oštećeni pomenuti lokal, obližnja kuća i vozilo koje bilo u blizini.

Iz Policijske uprave Bijeljina, navodeći inicijale, rekli su da pomenutog terete za izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih matrija i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

–  Policijski službenici Policijske stanice Šamac, 17. januara  postupali su po prijavi, da se ispred ugositeljskog objekat u mjestu Pisari opština Šamac, nalazi nepoznato muško lice koji je u pravcu navedenog objekta bacio tri ručne bombe i da isti rasklapa ručni bacač zolju.

Prilikom navedenog nastupila je materijalna šteta, dok povređenih lica nije bilo. Policijski službenici su po zaprimljenoj prijavi odmah izašli na lice mjesta gdje su zatek li lice koje su identifikovali i utvrdili da se radi o B.S. iz Pisara. Od strane policisjkih službenika lice je lišeno slobode-navodi se u policijskom saopštenju.

Dodaje se da je nakon hapšenja policija na tri lokacije u mjestu Pisari i Šamac pretresla prostorije koje je koristilo lice lišeno slobode.

– Prilikom pretresanja pronađena je i oduzeta određena količina municije. O svemu je obavješten postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju. Lice S.B. će danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju – navodi se u saopštenju.

Oznake: Šamac