Vijesti 15.08.2016.

Bahati vozači ulicu pretvorili u parking

ČITANJE: 1 minuta

Brojni vozači i pješaci žale se da je kroz Jevrejsku ulicu u Banjaluci, zbog automobila parkiranih uz ivičnjake, skoro nemoguće proći.

Ovaj problem posebno je izražen od kada je u funkciju pušten spoj ulica Vase Glušca i Gavre Vučkovića, zbog čega je ova ulica postala jedna od prometnijih saobraćajnica u gradu.

– Svaki dan prolazim ovim dijelom grada i primjetio sam da je, u posljednje vrijeme, Jevrejska zatrpana automobilima. Činjenica je da su ovdje smještene brojne zdravstvene ustanove, ugostiteljski objekti, prodavnice i stambene zgrade, ali to nije opravdanje za ostavljanje auta na ulici, koja je, i bez tih automobila, a zbog oštećenja na asfaltu, teško prohodna – kaže Banjalučanin Aleksandar R, koga smo zatekli u koloni.

Navodi da je pravo umijeće proći autom kroz ulicu, a da pri tom ne strada neko od pješaka ili da se ne zakači parkirano vozilo.

Vozači su na ovaj problem ukazali i Udruženju za unapređenje i bezbjednost saobraćaja.

– Stanje je alarmantno, posebno zbog pješaka koji nemaju gdje nego na kolovoz. Zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, ali i početka školske godine, kontrole moraju biti češće – navodi Jaćimović.

U Gradskoj upravi kažu da je od početka godine u Jevrejskoj ulici kažnjeno 26 vozača, koji su nepropisno parkirali svoje četvorotočkaše i oni su kažnjeni sa po 40 KM.

(EuroBlic)