Vijesti 25.09.2021.

Bahatom vozaču predložen pritvor: Udario ženu, koja je kasnije podlegla povredama, pa zapalio automobil

ČITANJE: 2 minute

Bahatom vozaču Nedeljku Dragoljiću (23) iz Banjaluke predložen je pritvor zbog toga što je automobilom na pješačkom prelazu udario Branku O, koja je kasnije preminula od zadobijenih povreda.

Nesreća se dogodila 12. septembra dok je nesretna žena pokušavala preći ulicu. Nakon nesreće on je pobjegao i zapalio automobil. Od zadobijenih povreda Branka O. je u četvrtak preminula na UKC Republike Srpske.

U OJT Banjaluka su rekli da Dragoljić sumnjiči za krivična djela Ugrožavanje javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim djelom Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi i zbog Sprečavanje dokazivanja, prenosi Srpskainfo.

– Na dionici magistralnog puta Banjaluka-Čelinac, u Ulici Rade Radića 12. septembra oko 20.40. časova, osumnjičeni je  upravljao vozilom „golf 3“, sa koncentracijom alkohola od 0,67g/kg u organizmu, bez položenog vozačkog ispita, te je na obilježenom pješačkom prelazu naletio na pješaka B.O. iz Banjaluke, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede – rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković-Vidović.

Nakon saobraćajne nezgode osumnjičeni se udaljio sa lica mjesta, te je zapalilo vozilo. Od posljedica zadobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći pješak B.O. je 23. septembra, preminula u UKC RS.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog  rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti  – pojasnila je Đaković-Vidović.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora  odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci.

Podsjetimo, nakon nesreće ovaj mladić je pušten da se brani sa slobode.

(A.M.)