Sport 28.09.2015.

Bajaga tražio 30 hiljada evra da pjeva pred meč Albanija-Srbija

ČITANJE: 2 minute

albanski-navijaci

Organizatori meča kvalifikacija za EURO 2016. uveliko se spremaju za utakmicu visokog rizika koja se osmog oktobra igra u gradu Elbasanu na stadionu koji prima nešto manje od 13 hiljada navijača.

Albanci imaju namjeru da uoči utakmice koja će bez sumnje podići tenziju do usijanja kako se bude približavala, organizuju zajednički koncert albanskih i srpskih pjevača.

Poslije pojedinačnih nastupa, planirano je da zajedničkim nastupom i pjesmom pomirenja pjevači smire tenziju i najave fudbalsku utakmicu u kojoj će igra i rezultat nadamo se, biti u prvom planu.

Kako saznaje Telegraf.rs, Albanci su najprije ponudili Momčilu Bajagiću Bajagi i njegovom timu da budu dio istorijskog koncerta, ali do dogovora nije došlo jer je navodno cifra od 30 hiljada evra koliko je tražio Bajaga za nastup glat odbijena.

Nije uspio dogovor ni sa Kikijem Lesendrićem, koji je najprije bio zainteresovan za nastup na “Elbasan areni”, ali je poslije pojedinih savjeta “prijatelja” odlučio da je bolje da ne prihvati ponudu.

Do dogovora je nedavno konačno došlo sa jednim srpskim bendom, ali se njegovo ime još ne otkriva.

Srpski i albanski muzičari će tridesetak minuta pred meč izaći na binu ispred hiljade navijača i prvi pruže ruke ka istorijskom pomirenju. Doduše, bez ikakvog predznanja kako će domaći navijači reagovati na ovakvu pojavu.

Prema informacijama koje Telegraf ima iz Albanije, neviđene mjere bezbjednosti se spremaju za ovaj susret, jer domaćini žele da gostima iz Srbije ne fali ni dlaka s glave od trenutka kada slete na tlo Albanije 7. oktobra.

Ovaj potez sa muzičarima ukoliko bude ispoštovan do kraja zaslužuje svaku pohvalu.

U međuvremenu, koncertna agencija “Long Play” oglasila se i demantovala informaciju oko Bajaginog učešća.

U Saopštenju je istaknuto da ta kuća, ali i Momčilo Bajagić Bajaga nisu dobili nikakav poziv za učestvovanje na koncertu pomirenja koji je planiran za 8. oktobar na stadionu “Elbasan arena”.

(Telegraf.rs)