“Bajer” ponudio 62 milijarde dolara za “Monsanto”

“Bajer” je saopštio da je za kupovinu američkog giganta ponudio gotovinu po cijeni od 122 dolara za jednu akciju.

“Planirano kombinovanje sa `Monsantom` je izuzetna prilika za stvaranje globalnog lidera u poljoprivrendoj industriji. `Monsanto` je savršen partner za naš posao u poljoprivredi”, navodi njemačka kompanija, a prenosi AFP.

“Bajer” je objavio da očekuje da će spajanje dvije kompanije dovesti do rasta zarade za oko 1,5 milijardi dolara nakon tri godine.

Ova objava uslijedila je nekoliko dana nakon što je “Monsanto” objavio da je primio ponudu od “Bajera” poslije spekulacija o mogućem spajanju ovih kompanija.

“Vol strit džurnal” piše da bi dvije kompanije zajedno držale oko 28 odsto globalnog tržišta pesticida i herbicida.

Niža cijena robe, zbog čega su poljoprivrednici smanjili narudžbine, izvršila je pritisak na poljoprivredne kompanije poput “Monsanta”, čije je sjedište u Sent Luisu, u američkoj državi Misuri.

Američka kompanija u martu je umanjila prognoziranu zaradu u 2016. godini.

Podrška Vlade Srpske za projekte od životnog interesa

Opština Bileća proslavlja krsnu slavu grada i hrama- Savindan. Započeti su brojni infrastrukturni projekti i njihova realizacija je prioritet lokalne uprave, za šta će imati podršku Vlade Srpske. To je potvrdio i premijer Radovan Višković. Danas je ozvaničen završetak radova prve faze izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže. Prva faza kapitalnog projekta, izgradnje kanalizacione i vodvodne

NEŠIĆ: Pavić mi je dao podršku uz dva uslova, prihvatio sam oba

Nakon nekoliko sedmica spekulacija o velikom sukobu između bivšeg i trenutnog predsjednika Demokratskog narodnog saveza (DNS) došlo je do razgovora Marka Pavića i Nenada Nešića tokom kojeg su riješene sve dileme. Marko Pavić će u doglednom periodu biti imenovan za počasnog predsjednika DNS-a, tok će Nenad Nešić uz podršku rukovodstva stranke, uključujući i Marka Pavića,

Otvoreno novo igralište na Laušu

Novo dječije igralište otvoreno je danas u Karađorđevoj ulici na Laušu, u okviru velike akcije u kojoj je u posljednje tri godine izgrađeno 25 igrališta na području Banje Luke. Igralište na Laušu izgrađeno je u okviru zajedničkog projekta Grada i Razvojnog programa UN-a (UNDP).

RADOJIČIĆ: Nove školske dvorane na Starčevici i Laušu

Grad Banja Luka je u posljednje tri godine preduzeo brojne aktivnostti na obnovi školske infrastrukture na cjelokupnom području Banje Luke, uključujući i seoske škole, a u ovoj godini nac očekuje još jedan veliki projekat – izgradnja nove sporske dvorane za Osnovnu školu “Branko Radičević” na Starčevici, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Ukazali se u Bratuncu: Ipak aktivisti PDP-a, a ne „omladinci“

Alternativna televizija prenijela je da je Draško Stanivuković organizovao prevoz autobusom iz Banjaluke koji je išao za Bratunac na skup “Buđenje Srpske”. Na snimcima i fotografijama jasno se vidi da je u autobusu bilo praznih mjesta, što znači da čak ni u Banjaluci nisu uspjeli napuniti autobus.

Muzej pristupačnosti postavljen u Banjaluci

Alternativni muzej pristupačnosti  postavljen je proteklog vikenda u tržnom centu „Delta planet“ u organizaciji amputiraca UDAS Republike Srpske, s ciljem podizanja svijesti o svakodnevnim preprekama sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju. Kroz ovu vođenu alternativnu muzejsku postavku, sugrađani su imali priliku pogledati izložbu fotografija, ali i staviti se u ulogu osobe sa invaliditetom kroz