Sport 27.07.2020.

BAJEVIĆ: Biću selektor BiH samo u baražu, neću da zauzimam mjesto nikome

ČITANJE: 1 minuta

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević gostovao je na televiziji N1. U fokusu su bili mečevi baraža 8. oktobra 2020. godine, dok će se eventualno finale igrati 12. novembra.

Ukoliko izabranici Dušana Bajevića eliminišu Sjevernu Irsku, u finalu će se sastati sa boljim iz duela Slovačka – Irska. Hendikep za BiH je i izostanak publike na Bilinom polju.

– Nedostajaće nam navijači, to je jasno. Veliku podršku smo imali i kod kuće i na strani, ali naši igrači igraju u velikim klubovima i odgovorni su. Znaju šta znači igrati za reprezentaciju i vjerujem da će dati sve od sebe – istakao je Bajević.

Bajević je otkrio da uopšte ne razmišlja o dugoročnom ugovoru i da će nakon baraža napustiti klupu reprezentacije.

– Plan je da ostanem tu dok se ne završi takmičenje u Ligi nacija i u baražu. Kasnije će se vjerovatno razgovarati sa drugima. Godine su tu i nije potrebno da uzimamo mjesto nekome. Ne razmišljam uopšte o Evropskom prvenstvu, samo o predstojećim utakmicama, izjavio je Bajević.

Bosna i Hercegovina će 4. septembra u Italiji igrati prvo kolo nove Lige nacija protiv Italije u Firenci, a tri dana poslije će na domaćem terenu ugostiti Poljake.

– Neću reći da ove utakmice nisu važne, ali u njima želim vidjeti šta možemo s igračima koje smo pozvali i da pokušamo naći pravo rješenje za baraž. Baraž je najvažniji i u ove dvije utakmice prije pokušaćemo da vidimo čime raspolažemo.

(SB/banjaluka.net)