Vijesti 04.06.2019.

BAJRAM U FERHADIJI Poruke zajedničkog života iz Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Vjernici islamske vjeroispovijesti u Banjaluci dočekali su jutros Ramazanski bajram u banjalučkoj Ferhadiji.

U prisustvu brojnih vjernika, muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović predvodio je bajram namaz. On je naglasio da je ovo kruna vjerničkog života i lijep glas saživota iz Banjaluke.

“Na radost svih ljudi u BiH, a posebno u gradu Banjaluci, mi smo obilježili ovogodišnji Ramazanski bajram. Uz radost svih koji su došli, ali i uz sjetu i emocije smo zajedno u mislima sa svima onima koji nisu mogli biti jutros s nama,” kazao je Abdibegović.

On je poručio da je ramazanska staza duhovnosti i pobožnosti, ispunjena jučerašnjim danom, a danas je otvorena posebna radost, jer vjernici u miru i slobodi mogu da obilježe ovaj veliki dan.

“Ovo je znak da se može živjeti u slobodi i da se iz Banjauke šalju lijepi glasovi finog zajedničkog života,” poručio je banjalučki muftija.

Naglasio je da se ne može promijeniti ono što je bilo u prošlosti, te da treba gledati u budućnost sa optimizmom i željom da se život odvija u uzajamnoj interakciji svih ljudi, kao komšija i prijatelja.

”Vjerujem da će Bošnjaci, muslimani, ovaj dan podijeliti sa svim ljudima na prostoru gdje žive i da će svi osjetiti toplinu ovog velikog dana,” poručio je muftija Abdibegović.

Vjernici su istakli koliko je za njih značajno što ovaj poseban dan dočekuju u obnovljenoj banjalučkoj džamiji.

(Mondo)