Vijesti 25.10.2022.

“BAKA TE ODGOJI, TI JE UBIJEŠ”: Komšije starice u šoku nakon stravičnog zločina u Sarajevu

ČITANJE: 2 minute

Ekipa sarajevskog Avaza bila je juče u ulici Paje sokak, opština Stari Grad Sarajevo, gdje su u subotu dvije maloljetnice, od kojih je jedna njena unuka, udavile 74-godišnju S. S.

Ovaj događaj potresao je građane Sarajeva, ali i cijelu državu jer je utvrđeno da je jedna od njih staricu držala za noge dok ju je druga davila.

U ulici je juče vladala potpuna tišina, svi stanari su i šoku i ne mogu vjerovati što se dogodilo. Neki od njih nisu mogli ni da govore o ovom mučnom činu.

Komšija koji je pristao govoriti istakao je da se osjeća loše i da još ne zna što se tačno dogodilo.

– Poznavao sam je, muž joj je bio limar. Bili smo zajedno na straži u ratu. Gospođa je bila vrlo fina. Žalosno je ovo što se dogodilo – rekao je.

Drugi komšija je kazao da djevojčica koja je ubila svoju baku ide s njegovim sinom u školu i da se uvijek plašio da “ne pokvari“ i ostalu djecu.

– Djevojčica je prerano odrasla. Znate kako to ide u društvu “hajde zapali, hajde ovo probaj i slično“… To čitavo društvo kao divlje da je bilo, vazda su se svađali, lupali na vrata – ispričao je.

Komšinica koja je u nekoliko navrata djevojčicu i slala kući jer je predugo bila vani kazala nam je da joj je majka dobra i vrijedna žena.

– Meni je žao njene mame, ode  zaraditi koru kruha, bori se. Majka je odlična, a baka je još bolja bila. Valja to izdržati sve – kazala je komšinica.

Kako je dodala, djevojčica je bila problematična.

– Znala mi je lupati na vrata u 12 naveče. Ulica ne može odgajati djecu. Baka te odgoji, ti je ubiješ – kazala je.

(N.S)