Vijesti 18.05.2021.

Bakalar: Ništa ne krijemo i svu traženu dokumentaciju daćemo na uvid

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Željko Bakalar rekao je Srni da se već petnaestak dana vrše određene predistražne radnje Tužilaštva BiH i uvid u određenu dokumentaciju, te da je Kolegijum CIK-a donio zaključak da se sva dokumentacija koju traže dostavi na uvid.

“Istražioci Sipe koji koordinišu zajedno sa Tužilaštvom danas su bili manje od pola sata i ne radi se ni o kakvim upadima, kako su pojedini mediji javnosti pokušali da predstave kao senzacionalizam”, rekao je Bakalar.

On je naveo da je Tužilaštvo BiH pokrenulo predistražne radnje na osnovu podnesene krivične prijave i Tužilaštvo BiH, koliko on razumije, mora ispitati navode iz svake krivične prijave, pa tako i ove.

“Tužilaštvo BiH radi uz podršku Sipe tako da su pripadnici Sipe došli u CIK i tražili određenu dokumentaciju, koju smo im i dali na uvid. Ono što znam jeste da se krivična prijava odnosi na određene aktivnosti u Centru za brojanje glasova. Što se nas tiče mi smo dostupni i ništa se ne krije”, rekao je Bakalar.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH u prostorijama Centralne izborne komisije /CIK/ vrše uvid u glasačke listiće u vezi sa prijavom o zloupotrebama glasova iz inostranstva na proteklim lokalnim izborima, rekao je Srni portparol Sipe Luka Miladinović.

(Srna, E.M)

Oznake: CIK, Željko Bakalar