Vijesti 06.06.2017.

Balaban: Gradska uprava uhvatila se u koštac sa teškim problemima

ČITANJE: 2 minute

Na rad gradskog parlamenta značajno utiče ubrazan tempo rada nove gradske administracije, koja se uhvatila u koštac sa veoma teškim problemima, koji su bili stavljeni na čekanje, rekao je Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada.

Prema njegovim riječima, do sada je na skupštinskim zasjedanjima obrađeno mnogo važnih tema, a na naredna tri, koliko ih je još ostalo do ljetne pauze, na dnevni red doći će i značajna pitanja poput rebalansa budžeta, prijedloga novog grba grada, te infrastrukturni problemi.

“Odbornike je vjerovatno zatekla nova dinamika, ali su je prihvatili i mnogi od njih zaista ažurno iščitavaju materijale i konstruktivnim prijedlozima doprinose boljem radu administracije, bilo da ti prijedlozi dolaze iz vlasti ili opozicije”, rekao je Balaban.

Ocijenio je da na atmosferu u Skupštini utiče i to što je gradonačelnik Igor Radojičić otvoren za sve konstruktivne prijedloge.

Kada je riječ o rebalansu budžeta, koji će se naći na razmatranju na narednom skupštinskom zasjedanju, Balaban je rekao da je osnova ovog rebalansa reprogram gradskog duga koji otvara mogućnost novih zaduženja.

“Međutim, treba znati i da je ušteđeno na jednom dijelu rashoda po osnovu kamata. Sada su povoljniji uslovi kreditnih zaduženja”, dodao je on.

Balaban je ocijenio da je vidljiva promjena u radu Gradske uprave, koja se uhvatila u koštac sa nekim veoma teškim problemima, koji su bili stavljeni na čekanje.

“Ono što posebno pozdravljam kada je riječ o novoj upravi je što se traže rješenja i što se radi po prioritetima”, rekao je Balaban.

Očekuje da će na dnevni red uskoro doći i reorganizacija ili raspuštanje Gradske razvojne agencije, kao i problem viška radnika u Gradskoj upravi.

(Nezavisne)