Politika 14.08.2016.

Balaban: Jedinstvo naš najveći uspjeh

ČITANJE: 2 minute

Najveći uspjeh Kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Banjaluka bilo je jedinstvo u djelovanju kroz čitav mandat, što nije bila karakteristika drugih klubova, izjavio je danas predsjednik Gradske skupštine Budimir Balaban.

“To jedinstveno djelovanje, kao i naše zalaganja doveli su do toga da se nas četvoro odbornika opet nađemo na listi kandidata za odbornike Gradske skupštine Banjaluke”, rekao je Balaban novinarima u Banjaluci.

On je naveo da se DNS, između ostalog, zalagao za otvorenost rada Skupštine grada i da je imao niz modela kako da se “otvori građanima i da se sa njima napravi dvosmjerna komunikacija”.

Balaban kaže da su imali problema sa administrativno-birokratskim načinom razmišljanja o toj temi i ličnim interesima pojedinih odbornika, čiji je cilj bio da “budu nevidljivi kako bi se mogli baviti svojim poslovima”.

On je kao primjer naveo sajt Skupštine grada Banjaluka, koji je napravio DNS, a za koji su čak i od koalicionih partnera i pojedinih nezavisnih odbornika dobijali poruke da zaborave na njega, dok nisu imali ni pomoć od nadležnih skupštinskih službi.

Balaban je izrazio nezadovoljstvo tempom rješava pitanja vodosnabdijevanja grada Banjaluka, dodajući da su odbornici DNS-a, s ciljem njegovog pospješivanja, mogli samo amandmanski da djeluju, što su i radili.

Šef Kluba odbornika DNS-a u banjalučkoj Skupštini Boran Bosančić rekao je da je rad ovog kluba bio zasnovan na principu poštovanja potreba građana, kao i da je u ovom mandatu postojao niz građanskih inicijativa koje su ispoštovali i založili se da budu provedene.

Odbornik DNS-a Nenad Šibarević naveo je da su zalaganjem ovog kluba povećana sredstva namijenjena za pretvaranje nepoljoprivrednog zemljišta u poljoprivredno, kao i da je dat doprinos u rješavanju infrastrukturnih problema u seoskim područijima.

Odbornik Braco Plavšić pohvalio je rad gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje, koji je u ovom mandatu riješio veliki broj neriješenih predmeta kada je riječ o izdavanju građevinskih dozvola, čime je dat doprinos punjenju gradskog budžeta.

(ATV)