Politika 26.12.2016.

Balaban: Ponovo izdvajamo sredstva za parazitska preduzeća!

ČITANJE: 1 minuta

– Nisam zadovoljan reorganizacijom javnih ustanova i zbog toga što ponovo izdvajamo sredstva za parazitska preduzeća – poručio je danas prilikom usvajanja gradskog budžeta za narednu godinu predsjednik Skupštine Grada Banjaluka Budimir Balaban.

Balaban je na današnjoj, petoj po redu, sjednici Skupštine istakao da je klub odbornika DNS-a, kojem i sam pripada, imao veliki broj prijedloga za korekciju budžeta.

– Zahvaljujem se građanima, koji su nam davali svoje prijedloge i sugestije, ali i gradonačelniku, jer je imao sluha i uvrstio veliki broj prijedloga naše stranke u budžet. Prepoznali smo probleme i nudili rješenja. Imali smo i odličnu prezentaciju budžeta u prostorijama našeg Gradskog odbora i to uz pomoć i sugestije načelnice Odjeljenja za finansije. Drago nam je kada vidimo da su naša zalaganja urodila plodom i da u budžetu sada imamo više sredstava za mjesne zajednice, za podsticaje u poljoprivredi, za lica sa invaliditetom, lica sa posebnim potrebama, ali i penzionere – rekao je Balaban.

On je istakao da je važno što budžet ima blagi rast, te da nove politike grada ukazuju na to da bi trebali imati više investicija, a samim tim i više zaposlenih, pa tako i više zadovoljnih građana.

– Ipak, nisam zadovoljan reorganizacijom javnih ustanova i time što ponovo izdvajamo sredstva za parazitska preduzeća.

Vrtić za svako dijete

Balaban je naglasio i da će insistirati na politici „vrtić za svako dijete“, te da je došlo vrijeme da javni vrtići dobiju otvorenu konkurenciju.

– Ipak, shvatam da moramo biti strpljivi. Već prvi koraci koji su napravljeni ukazuju da će do ovih promjena doći – kazao je on.

(banjaluka.net)