Magazin 24.10.2018.

BALETSKI SPEKTAKL “Uspavana ljepotica” dolazi u dvoranu “Borik”

ČITANJE: 1 minuta

Baletna predstava “Uspavana ljepotica” Petra Iljiča Čajkovskog u izvedbi Ruskog državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga održaće se 5. decembra u Sportskoj dvorani “Borik” sa početkom od 20 časova.

Ansambl Ruskog državnog baleta na ledu čini 30 klizača, pobjednika olimpijskih igara, svjetskih, evropskih i nacionalnih prvenstava, a u Banjaluci će izvesti spektakularnu baletnu predstavu “Uspavana ljepotica” Petra Iljiča Čajkovskog.

Ruski državni balet na ledu iz St. Petersburga jedan je od bisera Rusije, osnovan 1967. godine.  To je prva i do sada jedina baletna trupa koja nudi pravi klasični balet sa klasičnim baletnim kostimima, a izvodi se na specijalnom klizalištu.

Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku širom svijeta, a dosad su imali više od 7 000 nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama svijeta.

Londonski Royal Albert Hall, Sadler u Wells-u, Singapur Esplanade, Montreal Place des Arts, Cape Town Artscape, samo su neka od mjesta koja su ovaj jedinstveni umjetnički performans nagradila ovacijama nakon izvođenja. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta na ledu prati i bogata kostimografija i rasvjeta.

U ovom jedinstvenom umjetničkom spektaklu za cijelu porodicu, sudjelovaće 30-ak plesača, klizača čuvenog ruskog državnog baleta na ledu. Gracioznost klizača, maštovita kostimografija i scenografija, specijalni efekti, vještine svjetskih umjetnika plesa na ledu uz bezvremensku muziku Petra Iljiča Čajkovskog, omogućiće Banjalučanima uživanje u prvoklasnom umjetničkom događaju koji oduševljava publiku širom svijeta.

Ulaznice po cijeni već od 20 KM, u prodaji od ponedeljka 29.oktobra, na blagajni SD “Borik” i na prodajnom mjestu ispred RK “Boska”, svaki dan od 10 do 18 časova. Broj mjesta je ograničen. Sve dodatne informacije na tel: 066 905 399.

(Srpskacafe)