Svijet 03.11.2020.

Balkanski muslimani u Austriji: Napad u Beču djelo neprijatelja islama, nasilju nije mjesto u našem društvu

ČITANJE: 1 minuta

Mi, austrijski muslimani i muslimani koji živimo u Austriji s bosanskom, hrvatskom, srpskom, slovenačkom, makedonskom i albanskom migracijskom pozadinom, dijelimo šok i tugu nakon jučerašnjeg terorističkog napada u Beču, poruka je objavljena na Facebook stranici “Bosanci i Hercegovci u Salzburgu”.

“Ljuti smo i povrijeđeni. Naše društvo je na udaru! Napadnuti smo! Na udaru su naše porodice, komšije i miran suživot! Zaostali, glupi i poluznani idioti koji misle da će ga (islam) braniti bilo kojom silom nisu naši i nisu povezani s nama! To su istinski neprijatelji islama i ni u kom slučaju nisu dio našeg društva! To je problem. Ne satirični mediji, zapadni svijet ili demokratija” rečeno je u poruci, prenose agencije.

Dodaju da su kao Evropljani, “ponosni Austrijanci i ponosni građani Salzburga” i da stoje “stopostotno na strani demokratije i na strani austrijskog društva”!

“Austrija je naša domovina i kao dio ovog društva i ove prelijepe zemlje uvijek smo spremni sami braniti svoju domovinu od terorista! Nasilju nije mjesto u našem društvu i oni koji ne razumiju trebaju odabrati drugi dom”, kaže se u poruci.

(E.M/Banjaluka.net)

Oznake: Beč