Vijesti 28.10.2016.

Balvan usmrtio Banjalučanina

ČITANJE: 1 minuta

Radnik banjalučke firme “Nađa eksport-import” Nedeljko Gustovarac (43) iz Banjaluke poginuo je kada ga je udario balvan koji se skotrljao s lagera ove firme u Borkovićima kod Banjaluke.

Radnici pomenute firme kažu da se sve desilo kada je Gustovarac prolazio ispod mjesta gdje se istovaraju trupci.

“Ispod lagera je strmina. On je hodao tim dijelom i nešto gledao kada se iznenada sa lagera skotrljao balvan. Dok je on to uočio, trupac ga je već sustigao i prešao preko njega kao valjak”, kazao je za “Glas Srpske” jedan od radnika pomenute firme ne želeći da mu se pominje ime. Prema njegovim riječima, odmah su dotrčali do kolege kako bi mu pomogli i odvezli ga u bolnicu.

“Davao je znake života sve do dolaska u Službu hitne pomoći. Tu je ubrzo podlegao povredama”, rekao je ovaj radnik. U banjalučkom Centru javne bezbjednosti su potvrdili da se nesreća desila i kazali da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela. Nisu mogli navoditi detalje. U banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu su istakli da će više detalja moći reći nakon što dežurni tužilac završi uviđaj i istragu.

Nastradali Gustovarac već dugo radi za firmu “Nađa eksport – import” i uglavnom je vozio kamione. Njegovi poznanici i radne kolege kažu da je bio dobar radnik i kolega.

(mondo.ba/foto: ilustracija)