Vijesti 27.10.2015.

Banj brdo u nedjelju posjetilo više od 9.000 ljudi

ČITANJE: 1 minuta
banj brdo
Rekreativnu zonu Banj brdu u nedjelju u periodu od 11 do 16 časova posjetilo je više od 9.000 ljudi, saopštili su iz inicijative građana „Rekreativna zona Banjaluke“.

– Ovu informaciju smo dobili od našeg najaktivnijeg rekreativca koji dnevno najmanje tri puta posjećuje rekreativnu zonu Banjaluke, a tako je i u nedjelju bio zajedno sa svojim sugrađanima. Taj dan je u rekreativnoj zoni boravio nešto više od čtiri sata i tom prilikom izbrojao više od 9000 ljudi- kažu ispred pomenute inicijative i dodaju:

 

– Kao što smo rekli, mi smo već odavno svjesni ovog velikog broja rekreativaca i na osnovu toga smo prije skoro dvije godine svjesno ušli u čitavu ovu inicijativu. Na početku smo uradili malu internet anketu, gdje nam je jasnu podršku dalo 3.500 ljudi koji su rekli „Ne automobilima“.  Na osnovu ovih početnih brojki i redovnog analiziranja stanja na terenu došli smo do zaključka da Rekreativnu zonu redovno posjećuje više od 5.000 ljudi, a sigurni smo da za ovu kvalitetnu inicijativu imamo podršku velikog broja građana Banjaluke koja je svakim danom sve veća. I ovaj put ponovo apelujemo na grad, kada već nisu na vrijeme, da sada realno sagledaju stanje na terenu, jer svaka pogrešna odluka grada daće nam još veću podršku građana- zaključuju iz inicijative građana Rekreativna zona Banjaluke.

(Banjaluka.net)