Banj brdo u nedjelju posjetilo više od 9.000 ljudi

banj brdo
banj brdo
Rekreativnu zonu Banj brdu u nedjelju u periodu od 11 do 16 časova posjetilo je više od 9.000 ljudi, saopštili su iz inicijative građana „Rekreativna zona Banjaluke“.

– Ovu informaciju smo dobili od našeg najaktivnijeg rekreativca koji dnevno najmanje tri puta posjećuje rekreativnu zonu Banjaluke, a tako je i u nedjelju bio zajedno sa svojim sugrađanima. Taj dan je u rekreativnoj zoni boravio nešto više od čtiri sata i tom prilikom izbrojao više od 9000 ljudi- kažu ispred pomenute inicijative i dodaju:

 

– Kao što smo rekli, mi smo već odavno svjesni ovog velikog broja rekreativaca i na osnovu toga smo prije skoro dvije godine svjesno ušli u čitavu ovu inicijativu. Na početku smo uradili malu internet anketu, gdje nam je jasnu podršku dalo 3.500 ljudi koji su rekli „Ne automobilima“.  Na osnovu ovih početnih brojki i redovnog analiziranja stanja na terenu došli smo do zaključka da Rekreativnu zonu redovno posjećuje više od 5.000 ljudi, a sigurni smo da za ovu kvalitetnu inicijativu imamo podršku velikog broja građana Banjaluke koja je svakim danom sve veća. I ovaj put ponovo apelujemo na grad, kada već nisu na vrijeme, da sada realno sagledaju stanje na terenu, jer svaka pogrešna odluka grada daće nam još veću podršku građana- zaključuju iz inicijative građana Rekreativna zona Banjaluke.

(Banjaluka.net)

Motociklista povrijeđen u sudaru kod Prnjavora

Motociklista R.M. povrijeđen je u saobraćajoj nezgodi na magistralnom putu Prnjavor-Klašnice, u mjestu Ratkovac. U nezgodi su učestvovali povrijeđeni motociklista, koji je vozio Suzuki, i R.M. koji je upravljao teretnim vozilom mercedes. Nezvanično saznajemo da je povrijeđen Ratko Malešević (20), dok je teretnim vozilom upravljao Darko Podgorac (42). Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nezgode izvršili

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.