Sport 02.06.2017.

Banja Luka domaćin Evropskog džu džicu prvenstva

ČITANJE: 1 minuta

Povodom Evropskog džu džicu prvenstva, koje će biti održano u Banjoj Luci 3. i 4. juna, gradonačelnik Igor Radojičić je organizovao prijem za predstavnike Organizacionog odbora EP, kao i najviše predstavnike Međunarodne džu džicu federacije.

Gradonačelnik Radojičić je naglasio da je ovo prvenstvo najmasovniji sportski događaj u našem gradu ove godine i poželio dobrodošlicu svim učesnicima. On je goste upoznao sa bogatom sportskom istorijom Banje Luke, odnosno da je naš grad dao evropske, svjetske i olimpijske šampione. Radojičić je još jednom uputio poziv svim ljubiteljima sporta, da u subotu i nedjelju dođu u dvoranu Borik i uživo pogledaju borbe na Evropskom prvenstvu.

Predsjednik Džu džicu saveza Republike Srpske, Radislav Jovičić, zahvalio je gradonačelniku na prijemu, kao i na podršci koju je Grad Banja Luka dao u organizaciji EP. Jovičić je izrazio očekivanje da će prvenstvo proći u najboljem redu i da će na najbolji način predstaviti grad i Republiku Srpsku.

Prijemu su prisustvovali i predsjednici Međunarodne, Evropske i Balkanske džu džicu federacije. Prvi čovjek Međunarodne džu džicu federacije,  Panajotis Teodoropulos, kazao je da je ovo veoma značajan događaj za njih i da mu pridaju veliku pažnju. On je napomenuo da je podrška koju je Grad dao prvenstvu dobar primjer saradnje sportskog saveza i lokalne zajednice.

Evropsko prvenstvo će biti održano u SD Borik. Takmičenje u subotu počinje u 10.00 časova, a ceremonija svečanog otvaranja je predviđena u 13.00 časova. Očekuje se učešće oko 400 takmičara.