Vijesti 28.10.2021.

BANJA LUKA GRAD ZELENILA: Aleja platana uz tranzit donacija Misije OEBS–a

ČITANJE: 1 minuta

U želji da Banja Luka sačuva svoj epitet „grad zelenila“, predstavnici misije OEBS–a donirali su Gradu 25 sadnica platana, koje su posađene uz tranzit, na lokaciji preko puta budućeg Gradskog parka.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković ističe kako je zahvalan na ovoj donaciji, jer bez nje je početak tradicionalne jesenje sadnje u gradu mogao izostati.

-Skupštinska većina je ukinula sredstva za ovu namjenu, ali mi smo se usaglasili kako ne bi bilo smisla da ova godina prođe bez jesenje sadnje. Povodom 25 godina postojanja Misije OEBS–a, upravo su nam oni donirali 25 sadnica – kazao je gradonačelnik.

Navodi kako će zahvaljujući njihovoj donaciji, ovaj dio grada, koji je inače skoro pa bez zelenila, biti bogatiji, ljepši i uređeniji.

-Bez obzira na budžet, Grad ove godine neće ostati bez sadnica – dodaje Stanivuković.

Kako je naveo, Grad traži rješenje kako i na koji način da jesenja sadnja i mimo budžeta bude veća i intenzivnija, nego što je to bilo u onom periodu kada je svake godine za to bilo predviđeno oko 80.000 KM za jesenju sadnju, te 20.000 KM za proljetnu sadnju.

Zamjenik šefice Misije OEBS-a Dmitrij Iordanidi ističe kako se nakon nekoliko godina rada u Banjoj Luci i sam osjeća kao njen građanin.

-Radujem se da je ovaj grad postao bogatiji za 25 stabala. Mi smo to zajedno posadili, kako bi smo obilježili 25 godina postojanja naše Misije. Uspješno sarađujemo sa predstavnicima Grada – ističe Dmitrij Iordanidi.

Vrijednost pomenute donacije iznosi 5.000 KM.

Narednih dana realizovaće se i donacija od strane NLB grupacije, zahvaljujući kojoj će hortikulturno biti oplemenjena zelena površina u Bulevaru Vojvode Stepe Stepanovića.

(E.M)