Vijesti 27.03.2019.

„BANJA LUKA SE GRADI“: Počela izgradnja ambulante na Petrićevcu

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Igor Radojičić i generalni konzul Republike Srbije Vladimir Nikolić položili su danas kamen temeljac za izgradnju ambulante porodične medicine na Petrićevcu, u okviru planiranog višenamjenskog objekta u koji će, u budućnosti, biti smješteni i mjesna zajednica i vrtić i koji će biti završen uz pomoć Vlade Srbije.

-U okviru investiocionog ciklusa, pod nazivom „Banja Luka se gradi“, danas je počela izgradnja ambulante porodične medicine u okviru višenamjenskog objekta za društvene sadržaje koji nedostaju u ovom naselju. Iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 210 hiljada maraka, a  izvođač radova prve faze je preduzeće „Tekton“ – kazao je gradonačelnik Igor Radojičić.

On je najavio da je u budžetu grada obezbijeđeno dodatnih 200 hiljada maraka za nastavak radova na objektu.

-Kompletna sredstva za vrtić, ambulantu i mjesnu zajednicu su veća od dva miliona maraka i obezbjeđena su kroz program podrške lokalnim zajednicama od strane Republike Srbije – istakao je Radojičić.

Prema urađenom projektu, u objektu će biti smještene tri ambulante sa pratećim prostorom za intervencije, laboratorijom, prostorijom za odmor osoblja, sanitarnim blokom, ostavom i čekaonicom sa recepcijom.

Generalni konzul Vladimir Nikolić kazao je da ovom donacijom Vlada Srbije svoj odnos prema Republici Srpskoj pokazuje konkretnim djelima.

-Srbija je u posljednje vrijeme dala preko 30 miliona evra za podršku lokalnim zajednicama u RS – istakao je Nikolić.

Mještani Petrićevca su dugo čekali na početak gradnje objekata različitih društvenih sadržaja, a posebno ambulante jer se trenutno usluge porodične medicine i laboratorijske dijagnostike stanovnicima Petrićevca pružaju u dotrajalom i neuslovnom objektu.

Ovo nije jedini projekat u ovom dijelu grada koji se realizuje u okviru ovogodišnjeg investicionog ciklusa, jer je prošle sedmice počela i izgradnja puta prema Motikama od tzv. Žutih zgrada na Petrićevcu. U pitanju je jedan od najvećih saobraćajnih projekata u ovoj godini, koji predviđa izgradnju 1,2 kilometra moderne saobraćajnice, u što će biti uloženo više od dva miliona KM.

Z. Talić: Mještani Petrićevca dugo čekaju na ovakav objekat

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, naglasio je da je gradski parlament prije više od godinu dana usvojio dokument koji je omogućio da se ovaj projekat realizuje.

– Zaista mi je drago da je počela izgradnja ovog višenamjenskog objekta, jer mještani Petrićevca već dugo čekaju na početak gradnje prostora za različite društvene sadržaje. Znajući da veliki broj stanovnika živi u tom dijelu grada, ja sam još kao odbornik, prije nekoliko godina, pokrenuo inicijativu za izmjenu regulacionog plana Paprikovac – Petrićevac – zona B na kojem se nalazi taj višenamjenski objekat kako bi se pokrenula njegova izgradnja – naveo je Talić.