Vijesti 16.01.2023.

Banjac: Banjaluci potrebno više dežurnih apoteka

ČITANJE: 1 minuta

Odbornik Socijalističke partije u Skupštini Banjaluke Dragan Banjac smatra da je u najvećem gradu Srpske neophodno više dežurnih apoteka.

“Banjalučanima je godinama unazad na raspolaganju samo jedna apoteka koja radi 24 sata. Ako uzmemo u obzir da i gradovi i opštine u okruženju u tom smislu zavise od Banjaluke, onda je očigledno da je potrebno nešto mijenjati u tom pogledu”, kaže Banjac.

Gradska organizacija Socijalističke partije je, kaže Banjac, procijenila da bi u nekom narednom periodu najveća naselja, poput Borika, Starčevice i Obilićeva trebalo da dobiju apoteku koja bi građanima bila dostupna 24 časa.

“U vrijeme praznika na području cijelog grada konstantno radi samo jedna apoteka koja je locirana u strogom centru. Imamo situaciju da u vrijeme praznika i sezone gripa i prehlada ljudi usred noći stoje u redu. Detaljnom analizom i obradom relevantnih podataka utvrdio bi se značaj i isplativost povećanja broja dežurnih apoteka”, ističe Banjac.

Banjac podsjeća da su odbornici Socijalističke partije uvijek dostupni da u skupštinskim klupama prezentuju inicijative i prijedloge koji su od javnog interesa i u korist građana Banjaluke.