Politika 25.12.2021.

Banjac: Institucije na nivou BiH ne funkcionišu, naravno da ćemo ih vratiti Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Narodna partija Srpske /NPS/ opredijeljena je za mir, poštovanje Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma i njihovu zaštitu, izjavio je Srni predsjednik ove partije Darko Banjac.

Banjac je naglasio da Republika Srpska mora biti zaštićena i da strah predstavnika koji se nalaze na čelu određenih institucija Srpske više ne smije da postoji.

“Republika Srpska je sada zemlja bez straha, više nema ucjena, prijetnji, smjenjivanja, zabranjivanja. Mi tražimo naša ustavna prava da se u potpunosti poštuje Ustav BiH, Dejtonski sporazum, svi zakoni koji garantuju određene nadležnosti Republici Srpskoj”, rekao je Banjac nakon sjednice Glavnog odbora NPS-a u Trebinju.

Banjac je naveo da je Glavni odbor potvrdio da Klub poslanika NPS-a u Narodnoj skupštini Srpske ide u pravcu donesenih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske kojima se zadužuje Vlada Srpske da pripremi određene zakone u narednih šest mjeseci u skladu sa utvrđenom dinamikom.

On je ukazao da je Republika Srpska izgubila mnogo nadležnosti, a da nikada nije došlo do promjene Ustava.

“Te institucije na nivou BiH ne funkcionišu i naravno da ćemo ih vratiti Republici Srpskoj”, rekao je Banjac.

On je dodao da je na sjednici Glavnog odbora usvojen plan aktivnosti za narednih šest mjeseci, te da je Branislav Škobo izabran za člana Predsjedništva NPS-a.

Predsjednik Gradskog odbora NPS-a u Trebinju Jovica Vlatković rekao je Srni da ova stranka očekuje da na sljedećim izborima osvoji četiri mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

(Srna/ N.S)