Sport 20.01.2016.

Banjalučani dobili šefa struke: Janjić na klupi Borca

ČITANJE: 2 minute
aleksandar-janjic
Novi šef stručnog štaba banjalučkog Borca je Aleksandar Janjić, dojučerašnji trener superligaša Javora iz Ivanjice. On će na ovoj funkciji zamijeniti Željka Vranješa, kome je istekao mandat na klupi “crveno-plavih”.

Janjić je imenovan na prijedlog novoizabranog sportskog direktora Branimira Tulića. To je za Press potvrdio i predsjednik premijerligaša sa Gradskog stadiona Dejan Kusturić.

Napravili pravi potez

Prema njegovim riječima, od trenutka kada je skupština izabrala novo rukovodstvo, upravni odbor je praktično u stalnom zasjedanju.

– Jednoglasno smo odlučili da za novog sportskog direktora imenujemo Branimira Tulića što će, siguran sam, naići na odobravanje, kako svih u klubu, tako i navijača i simpatizera Borca. Na njegov prijedlog, takođe jednoglasno, donijeli smo odluku da za šefa stručnog štaba angažujemo Aleksandra Janjića. Vjerujemo da smo napravili pravi potez i da će on, zajedno s ekipom, uspjeti da izbori opstanak u Premijer ligi – istakao je Kusturić.

I dok imenovanje Branimira Tulića i nije neočekivano, jer je on važio za jednog od kandidata da na mjestu sportskog direktora zamijeni Slobodana Starčevića, dolazak Janjića u Banjaluku ipak predstavlja iznenađenje.

U pitanju je stručnjak koji se dokazao radeći u Javoru iz Ivanjice sa kojim je napravio svojevrstan bum u sezoni 2014/15, kada je ovaj klub uveo u najviši rang takmičenja, Superligu Srbije, a potom u dobrom dijelu sezone, bio najbliži pratilac lidera na tabeli, Crvene zvezde.

Rad, Bežanija, Javor…

Trenersku karijeru započeo je još 2008. godine u beogradskom Radu, da bi nakon odlaska sa Banjice preuzeo Bežaniju. Potom, u oktobru 2011. godine, prvi put je sjeo na klupu tima iz Ivanjice. Takođe, radio je i kao trener Smedereva, ponovo Bežanije, Voždovca i Metalca iz Gornjeg Milanovca. Njegov dolazak u Banjaluku očekuje se danas, kada bi trebalo da bude održano i zvanično predstavljanje tandema Tulić – Janjić.

(Press)