Sport 26.08.2016.

Banjalučani dočekali olimpijske reprezentativce, prijem kod Dodika i Gavranovića

ČITANJE: 2 minute

Banjalučani su sa radošću danas dočekali srpske heroine, osvajačice medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Čestitke su upućene i Mihajlu Čeprkalu, najmlađem olimpijskom reprezentativcu BiH.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je ugotio sportistkinje iz Srpske – Sašu Čađo, Brankicu Mihajlović, Tijanu Bošković i Draganu Stanković, koje su, nastupajući za reprezentaciju Srbije, osvojile medalje u Brazilu.

Prijemu je prisustvovala i Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović ugostio je danas banjalučke olimpijce – bronzanu košarkašicu Sašu Čađo i plivača Mihajla Čeprkala.

Gavranović je rekao da je samo učešće na Olimpijadi veliki uspjeh, a osvajanje medalje je nešto što je sve nas učinili ponosnim.

– Banjaluka je u skladu sa mogućnostima pomogla naše olimpijce Mihajla Čeprkala i Lusiju Kimani, koja danas nije sa nama, a značajno smo učestvovali i u organizaciji prijateljske košarkaške utakmice između ženskih reprezentacija Srbije i Slovenije, koja je odigrana u okviru priprema za Olimpijadu – naglasio je Gavranović.

Saša Čađo, koja je sa reperezentacijom Srbije osvojila bronzanu medalju u Riju, kaže da je Banjaluka grad sporta i da ovde sigurno ima mnogo talenata.

– Kada vidite koliko djeca vole sport i koliko njih se bavi sportom, jasno je da je ovo grad sporta. Potrebna je samo mala podrška da oni ostvare uspjeh. Vjerujem da će se sport u Banjaluci razvijati i da će naš grad imati još olimpijaca i nakon nas – kaže Čađo.

Mihajlo Čeprkalo je plivao za selekciju Bosne i Hercegovine i ostvario veoma zapažen nastup na Olimpijadi u disciplini 1.500 metara.

– Prezadovoljan sam rezultatom koji sam ostvario. Sa 17 godina ispunio sam svoj san da odem na Olimpijske igre, a u budućnosti, nadam se da će biti još više uspjeha – rekao je Čeprkalo.

Današnjem prijemu u Gradskoj upravi prisustvovali su i tim-menadžer ženske košarkaške reprezentacije Srbije Jadranka Ćosić, fizioterapeut reprezentacije Branko Stojnić, koji je takođe iz Banjaluke, trener Mihajla Čeprkala, Goran Grahovac, te porodica Čađo.

Nakon prijema kod predsjednika RS, i Banjalučani će moći ponovo da čestitaju sportistkinjima na izvanrednom uspjehu, jer će prošetati Gospodskom ulicom.

U šetnji ima se pridružio i predsjednik RS Milorad Dodik, te premijerka Željka Cvijanović.

docek 1 docek 2 docek 3 docek 4 docek 5

(EuroBlic)