Vijesti 26.09.2018.

Banjalučani i Prijedorčani osumnjičeni da su oštetili firmu za 780.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Policijska uprava u Banjaluci podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu protiv četiri lica zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja i zloupotreba ovlašćenja u privredi, čime su preduzeću iz Banjaluke nanijeli štetu u iznosu od 780.000 KM.

Riječ je o licima iz Banjaluke čiji su inicijali S.T. (44), N.M. (44), te iz Prijedora D.M. (49) i Ž.R. (57).

Lica S.T. i N.M. osumnjičena su da su od 2012. do 2015. godine u Banjaluci u svojstvu odgovornog lica i punomoćnika odgovornog lica preduzeća zaključivali ugovore o kupoprodaji stanova, poslovnih prostora i garaža u stambeno-poslovnom objektu u ovom gradu sa više različitih fizičkih i pravnih lica.

Novac dobijen od prodaje navedenih objekata osumnjičeni su uzimali lično na ruke ili im je uplaćivan na lične bankovne račune, te nije položen na žiro-račun i prikazan u knjigovodstvu preduzeća.

Oni su na taj način oštetili preduzeće za iznos od oko 700.000 KM i izbjegli plaćanje poreskih i drugih zakonom predviđenih obaveza, čime su oštetili budžet Republike Srpske u iznosu od oko 70.000 KM.

Lica iz Prijedora D.M. i Ž.R. su osumnjičena da su tokom 2015. godine u svojstvu odgovornog lica i punomoćnika odgovornog lica istog preduzeća zaključili ugovore o prodaji stanova u stambeno-poslovnom objektu u Banjaluci i dobijeni novac nisu položili na žiro-račun preduzeća niti ga prikazali u knjigovodstvu.

Oni su na taj način oštetili preduzeće za iznos od oko 80.000 KM i izbjegli plaćanje poreskih i drugih obaveza čime su oštetili budžet Republike Srpske u iznosu od oko 8.000 KM.

(Nezavisne)