Vijesti 13.09.2016.

Banjalučani na polaganje testova za vozački čekaju 30 dana

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučanka Dragana Bosančić trideset dana čekala je na polaganje teoretskog dijela vozačkog ispita. Puno je kandidata, a premalo termina. Dragana kaže da se sa istim problemom susreo i ostatak grupe.

Vozila čekaju prazna i parkirana. Iako je zakonski rok, trideset dana kandidati mogu čekati samo u vanrednoj situaciji, a ništa vanredno se nije desilo. Platili su za uslugu, usluga im mora biti i pružena u što kraćem roku, ljut je i Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja.

“Mi smo došli do konkretnog razloga zbog čega se ovo u Banjaluci stvorilo. Da bi se dala usluga polaznicima Zavod za obrazovanje odraslih mora organizovati više grupa za polaganje vozačkog”, rekao je Jaćimović.

Ne kažu zalud, počnite nešto planirati i uspjećete nasmijati vlasti. Mnogi su isplanirali svoje odmore, polaganje ispita na fakultetu, ali je sve to palo u vodu. Nastojali smo saznati kakve mjere, zbog nedostatka termina, preduzimaju nadležni. Od Zavoda za obrazovanje odraslih odgovor danas nismo dobili.

(ATV)