Vijesti 16.08.2016.

Banjalučani najviše koriste gradski prevoz

ČITANJE: 2 minute

Žurimo na posao, prijatelj nas čeka na kafi, kasnimo na ispit ili smo prespavali neki bitan događaj – u tom slučaju najčešće biramo sredstvo prevoza kojim ćemo najbrže stići. Iako je vlastiti prevoz najbolji izbor, mnogi nisu u mogućnosti da ga i priušte. Zato se i Banjalučani, veoma često odlučuju za neka druga prevozna sredstva.

Iz jednog od preduzeća koje vrši prevoz na području Banjaluke, Central kompani, telefonskim putem dobili smo izjavu da se broj korisnika gradskog prevoza iz godine u godinu smanjuje, pogotovo ako su u pitanju neke dalje relacije. Ipak naši sugrađani tvrde suprotno.

Jedno od popularnijih sredstava prevoza u Banjaluci, svakako je i bicikl. Iako, neki od naših sagovornika kažu da bi biciklista na ulicama bilo i više, kada bi se za to obezbijedili uslovi.

Kada žurimo, ili ako u kasnim noćnim satima nemamo prevoz – taksi je najčešći izbor. Usluge ovog prevoza najviše se koriste u toku radnih dana i u jutarnjim časovima, ali i noću, kada se popije čašica više. Za vrijeme godišnjih odmora, pozivi su malo rjeđi.

– U ljetnjom periodu jutarnje špice nema. Tačnije, ima, ali manje. Pošto je većina ljudi na godišnjem odmoru. Nama posao kreće oko 11 sati, al ii u večernjim časovima, a kada prođu godišnji odmori, onda je jutarnja špica najjača – rekao je predsjednik “Banjalučkog taksija” Dragan Purišić.

Da naši sugrađani često koriste usluge taksija, potvrdili su nam i iz Patrola. U kojem iz godine u godinu bilježe povećanje korisnika svojih usluga, zbog čega su, zbog manjka vozila primorani da neke putnike i odbijaju.

Kao što smo i imali priliku vidjeti naši sugrađani kao osnovna sredstva prevoza najviše koriste gradski prevoz, vlastite automobile ili bicikle. Osim toga, tu je i taksi služba koju naši sugrađani često koriste i koja im je uvijek na dohvat ruke.

(Elta TV)