Vijesti 08.11.2016.

Banjalučani nezadovoljni radom „Čistoće“: Odvezu smeće, a ostave vreće sa suvim lišćem

ČITANJE: 1 minuta

Odvoz baštenskog otpada nije naša obaveza, tvrde u „Čistoći“, ali pozivaju građane da im se jave, kako bi riješili problem.

– U toku je jesenja akcija čišćenja grada i to je prilika da se građani oslobode lišća i korova iz svojih dvorišta – kaže Milan Plavšić, tehnički direktor „Čistoće“.

Mještani Grmečke i Ulice Jovana Bijelića u naselju Derviši, tvrde da, za razliku od ranijih godina, ove jeseni radnici „Čistoće“ neće da odvoze vreće sa uredno spakovanim suvim lišćem.

– U dvorištu imamo orah, za nekoliko dana nakupilo se više od 15 vreća, jer ih nisu htjeli odvoziti. Sad smo zatrpani smećem – žali se Ranka Vujičić, dodajući da njeni poznanici u Lazarevu, nemaju ovakvih problema, jer im čistači odvoze sav otpad.

Građani plaćaju samo odvoz kućnog smeća, a tu ne spadaju lišće i trava iz dvorišta, odgovaraju iz „Čistoće“.

– Ako su u pitanju dvije ili tri vreće možemo zažmuriti na jedno oko, ali kad su količine veće to i nama stvara problem, jer deponovanje pomiješanog otpada „Depotu“ plaćamo znatno skuplje nego kućno smeće – kaže Plavšić i dodaje da su spekulacije o tome da je „Čistoća“, nakon privatizacije, promijenila odnos prema građanima, netačne i neutemeljene.

(blic.rs)