Vijesti 31.05.2016.

Banjalučani obili zlataru i radnju u Prijedoru

ČITANJE: 1 minuta

Oni su, kako je saopšteno iz CJB Prijedor, u noćnim časovima neopaženo dolazili do zlatarske radnje, optičarske radnje i privatnih putničkih automobila, kojom prilikom su sa i bez upotrebe fizičke snage i podesnog alata ulazili u unutrašnjost i otuđivali razne predmete koji su se nalazili u unutrašnjosti.

Ono su dalje sa putničkih automobila skidali i otuđivala registarske tablice koje su iskorištavali stavljajući iste na druge putničke automobile prilikom izvršavanja drugih krivičnih djela u Banjaluci.

“Daljom istragom je utvrđeno, da je D.K. sa ciljem stvaranja lažnog alibija neposredno prije izvršenja opisanih djela fiktivno izašao iz BiH i prešao u Hrvatsku na graničnom prelazu Kostajnica gdje je i evidentiran, te da se isti odmah nakon prelaska čamcem preko rijeke Une vratio na područje BiH. Utvrđeno je da mu je u nezakonitom prelasku preko rijeke Une pomogao H.D.(50) iz Kostajnice koji je na ovaj način počinio krivično djelo krijumčarenje osoba”, istakli su u CJB Prijedor.

Dodali su da je u toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima krađa i teška krađa protiv M.K. i D.K, dok će protiv H.D. biti podnesen izvještaj zbog krijumčarenja osoba.

(Nezavisne)