Politika 10.08.2016.

Banjalučani ocijenili da vlast nije opravdala njihovo povjerenje

ČITANJE: 2 minute

Mandat aktuelne vlasti je na izmaku, a opšti utisak je da su zakazali kada su u pitanju ključni projekti, ali i obično košenje trave.

Nove izbore i predizborna obećanja Banjaluka dočekuje sa problemom grijanja, zbog čega građani „Toplani“ otkazuju povjerenje.

Na nekoliko kilometara od centra grada Banjalučani nemaju vodu, a žedna su i sela koja su veoma često u mraku zbog dotrajalih vodova.

Kanalizacija nije riješena ni u užem jezgru, pa Vrbasom teku fekalije. Ulice su popravljane nekoliko puta, desetak ih je asfaltirano posljednjih mjeseci, ali je zaustavljena gradnja dva bitna mosta u Česmi i Priječanima.

Lošoj slici stanja u gradu doprinijele su i poplave koje su prije dvije godine pogodile grad i unazadile ga.

Aktuelna vlast je u posljednje četiri godine raspolagala sa oko 567,5 miliona KM, a predsjednici mjesnih zajednica uglavnom su saglasni da se sa toliko budžetskog novca moglo uraditi više.

Jedan od njih je predsjednik Saveta MZ Česma Miladin Maličević, koji je član SNSD, ali kaže da bi lagao ako bi rekao da su zadovoljni, i on, i mještani.

– Ne mogu se pomiriti s tim da govorimo o video nadzoru po ulicama i da nam sagrade park za pse, a mi nemamo ulicu, trotoar kanalizaciju i vodu – kaže Maličević.

Ovu partijsku knjižicu ima i Obrenko Slavnić iz Lazareva, ali kaže da, za četiri godine nije uspio da ostvari ni solidnu komunikaciju sa Gradskom upravom.

U sela je ulagano samo ako se za to izborio neki od odbornika, dok su predsjednici MZ u centru grada uglavnom zadovoljni saradnjom sa vlašću u protekle četiri godine. Kažu, koliko para, toliko muzike, a nadležni su centar grada sređivali i bez njihovih pritisaka.

– Vlast je, ipak, pala na ispitu kada su u pitanju bile banalne stvari kao što je redovno košenje trave ili čišćenje snijega  – kaže predsjednik MZ Borik jedan Rade Trivić.

(Blic)