Vijesti 28.03.2016.

Banjalučani oštetili telekom operatere za 30.000 KM

ČITANJE: 1 minuta
policija
Dva Banjalučanina čiji su inicijali B.J. /33/ i G.J. /38/ uhapšeni su zbog sumnje da su tokom prošle i ove godine na području grada i šest opština zapadnog dijela Republike Srpske počinili 16 teških krađa u kojima su odnijeli 70 akumulatorskih baterija, oštetivši “M:tel” i “Bh telekom” za 30.000 KM, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Hapšenje je izvedeno tokom akcije “Repetitor” u kojoj su učestvovali pripadnici Stanice javne bezbjednosti Gradiška, policijskih stanica Laktaši, Banjaluka-Lauš, Banjaluka-Obilićevo i Sektor kriminalističke policije banjalučkog Centra javne bezbjednosti.

Osumnjičeni su tokom prošle i do 23. marta ove godine, na području Banjaluke i Laktaša, Gradiške, Srpca, Ribnika, Kotor Varoši i Čelinca, iz baznih stanica preduzeća “M:tel” i “Bh telekom” ukrali za sada utvrđenih 70 akumulatorskih baterija, veće amperaže, čime su navedena preduzeća oštetili za 30.000 KM.

Policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka, na pet lokacije na području grada izvršila pretrese kuća i pomoćnih prostorija koje koriste osumnjičeni kao i putničkog vozila marke “kija”, gdje su pronađena i izuzeta sredstva izvršenja krivičnih djela – metalni kofer sa pogodnim alatom za otvaranje baznih stanica, kao i predmeti koji potiču iz krivičnih djela, akumulatorke baterije.

O svemu je obaviješteno banjalučko Okružno tužilaštvo, koje je naložilo da se osumnjičeni nakon kriminalističke obrade puste na slobodu.

Protiv osumnjičenih B.J. i G.J. slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšena braća Bojan i Goran Javorac.

(Agencije)