Banjalučani se ove zime ogrijali bolje nego prethodnih

Grijna sezona u Banjaluci se privodi kraju, a prema ocjenama korisnika najbolja je u posljednjih nekoliko godina.

Inače, prije nekoliko dana “Eko-toplane” Banjaluka su obavijestile korisnike da će zbog niskih prosječnih dnevnih temperatura produžiti grijnu sezonu do njihovog porasta te da su s obzirom na tehničke uslove proizvodnih pogona i raspoložive količine energenta spremni da nastave s isporukom toplotne energije sve dok bude bilo potrebe za tim.

“Ove godine sam stvarno zadovoljan grijanjem. Toplo je bilo cijelu zimu, a bukvalno sam je proveo u šortsu i majici kratkih rukava. Iskreno, nisam očekivao da će biti ovako toplo”, kazao je Bojan Bursać iz Borika.

S njim se složila i njegova komšinica Olivera Šebić iz Beogradske ulice.

“Otkako sam uselila u stan prošle godine ne mogu se požaliti na grijanje. Čitavu zimu nisam osjetila hladnoću i stvarno je bolje nego prošlih godina. U svakom slučaju, ja sam prezadovoljna”, kazala nam je ona.

Milica P. iz Ulice Miloša Obilića u naselju Obilićevo posebno je zadovoljna jer je grijanje radilo i noću, što joj je izuzetno važno jer ima dvoje male djece.

“Za razliku od prethodnih godina, nije bilo dužih isključenja grijanja zbog kvarova, možda dan ili dva tokom cijele sezone, što je sasvim podnošljivo”, ocjenjuje ona.

Međutim, nisu baš svi zadovoljni grijanjem u sezoni na izmaku. P. Đajić iz Ulice vojvode Stepe Stepanovića u naselju Starčevica kaže kako je moglo biti mnogo bolje.

“U danima kada je grijanje radilo nije bilo kao u gornjem dijelu naselja, a preko komšija i prijatelja znam da je tamo bilo dobro. Mislim da ista cijena iziskuje da svi imaju i isti kvalitet grijanja”, smatra ovaj korisnik daljinskog gradskog grijanja.

U preduzeću “Eko-toplane” kažu da analiza zaprimljenih reklamacija tokom ove sezone grijanja pokazuje da je preko 95% korisnika zadovoljno isporučenom toplotnom energijom. Na osnovu izvršenih mjerenja u prostorima koji se griju kod 163 korisnika (0,8% od ukupnog broja korisnika) zabilježene su temperature ispod propisanih, a u skladu s propisima u tim slučajevima odobrene su bonifikacije. Dodaju da je veliki broj reklamacija bio neopravdan, jer je utvrđeno da je kvalitet grijanja narušen zbog kvara na unutrašnjim instalacijama.

Inače, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) kroz posebnu kreditnu liniju pomogla je izgradnju novog proizvodnog pogona “Eko-toplana”.

Jan Braun, šef Kancelarije za BiH, nije krio zadovoljstvom načinom na koji se ova priča odvija.

“Veoma smo zadovoljni ovim projektom. Inovativan je, brzo je završen, a što je najbitnije – on je ekološki. Naredni korak je smanjivanje gubitaka na mreži i to je naš sljedeći projekat”, kazao je Braun.

(Nezavisne)

Borac u “Boriku” srušio Sesvete u prvom kolu EHF-a

Predzadnji test pred gostovanje grčkom Olimpijakosu, u prvom kolu Kupa EHF, rukometaši Borca m:tel uspješno su danas položili, savladavši u dvorani “Borik” hrvatskog prvoligaša Sesvete, 27:24. Izabranici Mirka Mikića bolje su ušli u susret i već u prvim minutima došli do plus tri, 4:1. Nakon udarca u glavu, snažni pivot Nemanja Vučićević, rasjekao je arkadu,

VIŠE POSLA ZA POŠTARE U sandučićima dnevno po stotinu pisama

U užem području grada Banjaluke postoji ukupno 17 poštanskih kovčežića, gdje građani mogu ubaciti svoje pošiljke, a ovaj način predaje pisama naročito je “oživio” u posljednje vrijeme. Poštanski kovčežići se nalaze na svakom objektu pošte, i takvih je 14, a ostala tri su raspoređena na lokacijama u Bulevaru cara Dušana, poslovnom centru Ekvator i Ulici

Predsjedništvo BiH u utorak o imenovanju Tegeltije

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH zakazao je vanrednu sjednicu Predsjedništva za utorak na kojoj će se raspravljati samo o jednoj tački dnevnog reda a to je imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH Zorana Tegeltije. Ako Predsjedništvo BiH podrži Tegeltiju, njegovo imenovanje treba da potvrdi Parlament BiH. Komšić je zakazao sjednicu nakon što je Državna agencija za

Uskoro audicija za prvu trubu i saksofon policijskog orkestra

Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske raspisao je poziv za prijem novih članova, odnosno za prvu trubu i prvi saksofon. Prijave uz biografiju potrebno je poslati na mejl adresu [email protected] najkasnije do ponedjeljka, 2. septembra, saopšteno je iz MUP-a. Po prijemu prijave, kandidatima će biti poslat audicioni materijal, a audicija za prijem novih

Ogromna količina paradajza istovarena pored puta

Kada se krene prema Slatini, odmah iza Banjalučke pivare, neko je pored puta istovario veliku količinu paradajza. Nova divlja deponija govori najslikovitije o našem odnosu prema okolini. Čak i kada bi bio otkriven nesavjestan građanin, ili više njih – kako vole da kažu u policiji, ne vjerujemo da bi bio tako kažnjen da mu slične