Vijesti 10.04.2017.

Banjalučani se penjali po vagonima pa ih udarila struja

ČITANJE: 1 minuta

Osamnaestogodišnjaci Erol Sarač i Lana Čolić, oboje iz Banjaluke, povrijeđeni su na željezničkoj stanici u Kozarcu nakon što ih je udarila struja.

Oni su se, navodno, penjali po krovu vagona uprkos postavljenom znaku i upozorenju skretničara, saopšteno je iz “Željeznica Republike Srpske” (ŽRS).

Oni su kolima Hitne pomoći u 19.40 časova prevezeni u prijedorsku opštu bolnicu, a potom prebačeni u Banjaluku, saopšteno je iz ŽRS.

Sarač i Čolićeva su se izdvojili iz grupe koja se nedozvoljeno kretala željezničkom prugom, a potom se popeli na krov starih teretnih kola na četvrtom kolosijeku ušavši u zonu opasnosti od strujnog udara zbog blizine kontaktne mreže u staničnom području.

Željeznice Republike Srpske apeluju da pješaci, radi svoje bezbjednosti, poštuju propise i ponovo upozoravaju da je kretanje prugom zabranjeno i da se pruga prelazi samo na za to predviđenim putnim prelazima.

– Takođe, upozoravamo da neovlašćeno penjanje po kolima može biti kobno s obzirom da je kontaktna mreža pod naponom, navodi se u saopštenju.

(nezavisne.com)