Vijesti 21.01.2021.

BANJALUČANI STRAHUJU OD KLIZIŠTA Asfalt popucao nakon sedam mjeseci (FOTO)

ČITANJE: 2 minute

U banjalučkom naselju Priječani prije nešto više od sedam mjeseci izgrađen je dio saobraćajnice u dužini od 400 metara. Tada je sanirano i jedno od najopasnijih klizišta, koje je svakodnevno bilo prijetnja prolaznicima.

Novoizgrađena saobraćajnica ovih dana je oštećena, a građani ponovo strahuju da se klizište ne pokrene.

U ovom naselju glavna saobraćajnica jednim dijelom je uz rijeku Vrbas, gdje se nalazi klizište koje je godinama stvaralo probleme građanima, piše Srpskainfo.

– Ovim putem svakodnevno saobraća javni prevoz, građani putuju na posao, djeca u školu. Prije nekoliko godina klizište se odronilo i oštetilo glavnu saobraćajnicu, a naselje je ostalo odsječeno od grada. Godinama smo iščekivali rješenje ovog problema. Napokon, kada smo pomislili da je problem riješen, dočekalo nas je novo razočarenje – rekao je za Srpskainfo Zdravko K. iz Priječana.

On je istakao da ako je put kvalitetno napravljen i projekat detaljno urađen, ovo se ne bi smjelo desiti nakon osam mjeseci.

Priječani – put/Foto: Srpskainfo

Darko Škobić, predsjednik Savjeta MZ Priječani, rekao je da je odmah reagovao i obavijestio nadležne u Odjeljenju za saobraćaj i puteve u Gradskoj upravi Banjaluka o oštećenju na saobraćajnici, te da su oni nekoliko puta izlazili na teren.

– Radovi koji treba da se odrade, moraju da sačekaju bolje vremenske uslove. Do sada su pukotine nalijevali katranom kako bi spriječili vodu da prolazi i da pravi još veću štetu, ali trenutno je put toliko oštećen da ni to ne pomaže – rekao je Škobić.

Dodao je da se stanje saobraćajnice prati svakodnevno.

Vrijednost ove investicije, izgradnja 400 metara puta i saniranje 200 metara klizišta, iznosila je oko 1,13 miliona maraka. Riječ je o zajedničkom projektu Grada i preduzeća “Vode RS“.

Priječani – put/Foto: Srpskainfo

(A.M.)