Vijesti 30.05.2017.

Banjalučani uhapšeni zbog krađe goriva

ČITANJE: 1 minuta

Z.Z. (57) i Z.B. (33), oba iz Banjaluke, osumnjičeni su za krađu goriva iz radnih mašina u ulici Rade Radića i Bulevaru Vojvode Stepe Stepanovića u ovom gradu.

Njih dvojicu je zaustavila policija dok su se vozili u fiatu, a tom prilikom su lišeni slobode zbog sumnje da su iz radnih mašina izvukli veliku količinu goriva i sipali u plastične kanistere.

Policija je u automobilu pronašla kanistere sa ukradenim gorivom, gumene cijevi, kao i ostale predmete koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “Teška krađa u pokušaju”.

Navodno su Z.Z. i Z.B. krivično djelo počinili u noći između 28. i 29. maja. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka, pripadnici policije su pretresli kuću i pomoćni objekat koje koristi Z.Z. a tom prilikom su pronađeni i oduzeti fotoaparat, kamere, te razne vrste alata.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj, a da se nastavi sa preduzimanjem svih potrebnih mjera i radnji sa ciljem utvrđivanja eventualne povezanosti sa drugim krivičnim djelima protiv imovine izvršenim na području grada Banje Luke.

(nezavisne.com)