Vijesti 21.03.2017.

Banjalučani uhapšeni zbog krađe, pa vrijeđali policajce

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici banjalučke Policijske stanice Lauš uhapsili su juče B.Š. (59) i A.M. (43), obojica iz Banjaluke, zbog sumnje da su istog dana na autobuskoj stanici u banjalučkoj Ulici Krajiških brigada od jedne žene ukrali novčanik sa ličnim dokumentima i 400 KM.

“Postupanjem po zaprimljenoj prijavi da je izvršeno krivično djelo, te operativnim radom na terenu, policijski službenici su identifikovali i uhapsili osumnjičene, kod kojih su pronašli novac, poklopce od šibice i kuglice od aluminijske folije, koje su uz potvrdu i oduzeli”, saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Kako je dodala, tokom rasvjetljavanja ovog krivičnog djela došlo se do saznanja da su B.Š. i A.M. ranije na području opštine Mrkonjić Grad na sličan način počinili tešku krađu.

“Tokom ispitivanja osumnjičena lica su pružala otpor, verbalno su vrijeđali policijske službenike, a zatim je jedan od njih i fizički nasrnuo na policijskog službenika”, navela je Markanovićeva.

Tužilac je naložio da se osumnjičeni puste na slobodu, a da se protiv njih u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za dvije teške krađe, te za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, kao i za ugrožavanje sigurnosti.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da su u pitanju Boško Šukalo i Aleksandar Medar, te da je riječ o šibicarima.

(nezavisne.com)