Vijesti 10.03.2016.

Banjalučani varali po kladionicama u Srpskoj i regionu

ČITANJE: 1 minuta
hapsenje
Banjalučani čiji su inicijali M.G. /29/ i LJ.P. /60/ osumnjičeni su za prevaru počinjenu u sportskoj kladionici u Zanatskoj ulici u Prijedoru, saopšteno je danas iz prijedorskog Centra javne bezbjednosti /CJB/.

Osumnjičeni su otvorili prednji dio aparata za igre na sreću, te na taj način omogućili pristup dijelu aparata gdje prolaze novčanice koje se ubacuju u aparat.

Osumnjičeni M.G. je nakon toga u više navrata u aparat ubacivao novčanice od 20 KM i 50 KM, koje je nakon toga izvlačio kroz prethodno napravljen otvor, usljed čega je aparat zabilježio ulaz novca u ukupnom iznosu od 360 KM, a koji fizički nije bio prisutan u aparatu.

Nakon kraće igre na aparatu, M.G. je od radnice tražio isplatu ostatka novca, dovodeći je u zabludu da je isplaćeni iznos nastao tokom igre na aparatu. Osumnjičeni LJ.P. je za to vrijeme boravio u objektu sportske kladionice, pratio kretanje radnice, te na taj način licu M.G. omogućio da nesmetano izvrši radnje s novčanicama.

Tokom kriminalističke obrade policijski službenici su utvrdili da su osumnjičeni na isti način izvršili više krivičnih djela na području drugih gradova i opština Republike Srpske, ali i na području Srbije i Hrvatske.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom tužilaštvu u Banjaluci biće dostavljen izvještaj protiv M.G. i LJ.P. o počinjenom krivičnom djelu prevara.

(NN)