Sport 05.07.2016.

Banjalučani vaterpolisti kreću po titulu

ČITANJE: 2 minute

Prva utakmica seniorskog prvenstva BiH za sezonu 2016/17. u vaterpolu zakazana je za subotu, a u njoj će snage odmjeriti Banjaluka i Bosna iz Sarajeva.

Ove sezone nastupiće samo tri seniorske ekipe, a pored dvije pomenute tu je još i Jadran Neum dok su se ostale ekipe bazirale na radu samo sa mlađim kategorijama. Poslije susreta sa Sarajlijama, Banjalučani će igrati sa aktuelnim šampionom Neumom 23. jula na domaćem terenu i prema prognozama taj meč će najvjerovatnije odlučiti novog šampiona države. U Vaterpolo klubu Banjaluka imali su ideju da igraju sa dva tima, ali su od nje odustali jer nisu imali dovoljno finansijskih sredstava da to ostvare.

– U ovom trenutku to bi bio veliki zalogaj za nas i morali smo da odustanemo tako da ćemo nastupiti samo sa jednom ekipom – izjavio je trener Banjaluke Slobodan Grahovac.

On je najavio pohod ka novoj šampionskoj tituli (bili prvi šampioni države 2014. godine) koja im nedostaje da kompletiraju trenutnu kolekciju.

– Naše ambicije su uvijek šampionske i ne pristajemo ni na šta manje od toga. Ipak, ne zalijećemo se, znamo snagu naših rivala, ali vjerujemo u svoj rad i kvalitet. Prvaci smo države u svim omladinskim kategorijama i želimo da osvajanjem titule u seniorskoj konkurenciji potvrdimo dominaciju – istakao je Grahovac.

Susret Neuma i Bosne biće odigran kasnije, a Banjaluka će u pauzi između dvije prvenstvene utakmice nastupiti na turniru u Opatiji gdje je smještena u grupi sa Vojvodinom, mađarskim MTK i domaćinom Opatijom.

Kup

Već po navici završni turnir Kupa BiH biće odigran u Neumu, a na njemu bi trebalo da nastupe četiri ekipe, dok će tačan broj učesnika biti poznat naknadno. Klubovi će nastupiti sa četiri uzrasne kategorije, a turnir će biti igran od 24. do 28. avgusta.

(Glas)