Magazin 21.12.2017.

Banjalučanin Gojko Mandić objavio astrološku knjigu “Harmonija neba”

ČITANJE: 3 minute

Banjalučanin Gojko Mandić nedavno je objavio svoju prvu astrološku knjigu “Harmonija neba” u kojoj kroz brojna objašnjenja znakova Zodijaka omogućava čitaocima da bolje upoznaju sebe i druge!

Mandić je u knjigu pretočio oko tri decenije amaterskog bavljenja astrologijom i kazao je za portal SrpskaCafe da je publikacija sastavljena od najmanje 50 tema za svaki astrološki znak.

– U njoj se može saznati kako se koji znak ponaša, kakvu muziku sluša i kakve sportove voli, kakav je u seksu, šta kom znaku treba kupiti za rođendan, kakav je ko u vožnji, koje su mu mane i vrline – navodi Mandić.

On kaže da su osobe rođene u petak lijepog izgleda, imaju šarm i znaju da dobiju ono što žele. Biraju situiranog partnera, kreativne su i taktične, a osmijeh i pogled su im važno oružje.

Kod Ovna je nastup siguran i odlučan, Lav nastoji da pokaže autoritet, dok Blizanci rukama pričaju kao pantomimičari.

Bik misli da drugima donosi mir i sreću, Rak da je suosjećajan i voli ljude, Lav da je plemenit i širokog srca, a Djevica da je pouzdana.
Škorpiji je, kaže Mandić, s obzirom na nagon potreban seks, Vagi ravnoteža, a Strijelcu sloboda.

Jarac je tvrdoglav i voli da bude „neko“, Vodolija ide u krajnost samo da bi sa razlikovala od drugih, a Ribe prečesto mijenjaju raspoloženje.

Ovan kupuje sve na čemu piše “novo“, Bik provjereno i najbolje, Lav najveće pakovanje, a Djevica prema napisanom spisku.

Kada je riječ o strahovima, Blizance hvata panika kada treba nešto da odluče, Rak se plaši otvorenog prostora i samoće, Lav neuspjeha, a Djevica nereda, haosa i prljavštine.

Ovna nerviraju spore osobe i neuzvraćene usluge, Bika previše brze osobe, Vage ne simpatišu osobe koje ne vole muziku i seks na brzinu, a Škorpije ne vole ako su meta trača.

Muškarac Bik voli žene i one to znaju, a ženi Vagi smeta kada žene ne peru kosu i ne održavaju nokte.

Rak voli vodene sportove, Škorpija ronjenje, Jarac planinarenje, Vodolija jogu…

Blizanci ne mogu bez flerta i avanture, Vagu „slama“ osoba koja ima lijepe manire, dok Jarac više mašta o avanturi.

Kada su u pitanju kriminalne radnje, Ovan može postati utjerivač dugova, Djevica je sklona finansijskim prevarama, Vaga korupciji, dok su Ribe sklone distribuciji droga i švercu.

Lav voli luksuzna vozila, Vaga brzu vožnju, a Djevica ima potencijal da bude instruktor vožnje.

Kada je riječ o harmoniji, po kojoj ova njegova 24. knjiga nosi naziv, Mandić naglašava da je to sklad, mir, Bog i ako živimo u saglasju s nebom i slušamo.

– Ako smo na toj frenkvenciji, onda smo OK. Ako nismo, dešava se što ne bi trebalo. Ako smo u skladu sa sobom onda smo u skladu i sa prirodom i to je dobar život. U suprotnom smetamo i sebi i drugima – kaže Mandić.

On je knjigu „Harmonija neba“ sastavio od izabranih tekstova, koje već 17 godina objavljuje na astro-stranici „Čelinačkih novina“.

Mandić je do sada napisao brojne knjige aforizama, enigmatike, poezije, humora i satire… On je od 1980. godine do izbjeglištva na radiju Sanski Most vodio emisije “Oaza” i “Spektar”. Poslije je tri godine na čelinačkom “Srču” radio emisiju “Hej, koji si znak” iz oblasti astrologije.

(SrpskaCafe)