Vijesti 24.10.2016.

Banjalučanin kritikuje zbog stanja gradske infrastrukture

ČITANJE: 2 minute

Nezadovoljni Banjalučanin poslao je tekst i fotografije u kojima kritikuje gradske vlasti ali i druge institucije zbog stanja u kojem se nalaze pojedine ulice u njegovom gradu.

Smatra da ima dosta problema u gradskoj infrastrukturi, a u nekim slučajevima je baš detaljan u njihovom razotkrivanju. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti a pogledajte i fotografije i odlučite da li se slažete sa njegovom kritikom.

———

“S vjerom da ste vi jedina televizija koja obraća pažnju na probleme u našem gradu, mišljenja smo da bi vas moglo interesovati bezakonje i rad tj. nerad gradskih i Republičkih institucija i to prije svega gradskih inspekcija, komunalne policije i MUP-a RS tj. prije svega saobraćajne policije.

Od zgrade vodovoda do Zelenog Mosta u potpunosti je uništeno javno zelenilo, trotoari pretvoreni u parkinge (čak i od strane sudija Okružnog suda B. Luka), a sve to ispred CJB Banjaluka. Pa se postavlja pitanje imamo li mi državne organe i koja je njihova svrha?

Prije dvije godine za opšte izbore gradonačelnik je otvorio renoviranu ulicu S. Kulenovića, na jedan skroz pogrešan način tako da je u nekim djelovma kolovoz u ravni sa trotoarom i vozila se na isti penju kao da nema razlike između kolovoza i trotoara i ako po zakonskoj definiciji razlike mora biti. Navedenim ulicama se ne može proći. Raskrsnica ulica koja vodi od Studenca prema ul. S. Kulenovića ne zna se šta je, da li je trotoar ili kolovoz, jedno skroz nedefinisano stanje. Tokom cijelog spornog pravca trotoar služi kao parking i pješacima je kretanje onemogućeno.

Posječena su čak i zdrava stabla i to ispred pekare “Dan i noć” i dva stabla ispred cvjećare i kladionice kod kafe bara Moskva. Grad ne obnavlja gradske drvorede već iste siječe i pokriva asfaltom , navedeno se desilo i prilikom obnove trotoara.

Živa ograda kod “Glasa Srpske” je uništena i pretvorena u parking.

Kada padne kiša zbog neadektvanih radova nakon izgradnje vodovodne mreže ulicom Kralja Petra cijelom dužinom kolovoza stvaraju se jezera i automobili prskaju pješake.

Ispred kafe bara Ninon posječeno je stablo, a konobari tog lokala su zabetonirali zelenu površinu gdje je isto bilo, kako bi mjesto služilo kao parking.

Policija RS, umjesto da rješava problema građana konstantno službenim kolima dolazi u kafe bar Moskva, što je veoma jedna tužna slika.

O gore svemu navedenom šaljem Vam fotografije, a sve u nadi da ćete u nekoj od vaših emisija napraviti prilog o ovim problemima kao i prozvati nadležne da se isti riješe.

Postavlja se pitanje kako je moguće da su ove dvije ulice koju su produžetak glavne gradske ulice imale prije 30 godina neuporedivo bolju gradsku infrastrukturu”.

(ATV)