Sport 10.06.2016.

Banjalučanin na meti Mančester sitija!

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučki golman Vladan Kovačević, inače član akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, nalazi se na spisku želja Mančester sitija.

Osamnaestogodišnji čuvar mreže je odličnim partijama na turniru u Zagrebu skrenuo pažnju skauta “građana” koji je u društvu brata Aleksandra Kolarova posmatrao utakmice u hrvatskoj prestonici.

Nikola Kolarov, brat zamjenik kapitena reprezentacije Srbije, potvrdio je da je ovogodišnji polufinalista Lige šampiona zainteresovan za mladog Banjalučanina.

“Kovačević je zapao za oko trenerima omladinskog pogona, a i ja sam se lično uvjerio da je riječ o velikom talentu. Vjerujem da ima velike šanse da u skorijoj budućnosti preseli u Englesku”, rekao je Kolarov, a prenio “Sportski žurnal”.

Banjalučki golman, koji je visok 192 centimetra oduševljen je činjenicom da se našao u notesu skauta Sitija.

“Radostan sam, mojoj sreći nema kraja. U akademiji u Sarajevu sam imao sve uslove za razvoj i napredak, a interesovanje ‘građana’ je nagrada za dosadašnji uloženi trud. Znam da pored svega moram da nastavim profesionalno raditi i ponašati se kako bi ostvario veliku golmansku karijeru”, izjavio je mladi Kovačević, koji bi već na jesen trebalo da otputuje u kamp kluba sa “Etihada”.

(mondo.ba)