Vijesti 28.09.2021.

Banjalučanin osumnjičen za pokušaj ubistva supruge štrajkuje glađu

ČITANJE: 2 minute

Banjalučanin Luka Lovre, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva vanbračne supruge koju je polio benzninom, od jutros štrajkuje glađu u KPZ Banjaluka, potvrdio je za “Nezavisne” njegov branilac Aleksandar Jokić.

Jokić je rekao da je danas obaviješten o tome da je Lovre stupio u štrajk glađu, a da je on to juče bio i nagovijestio prilikom izjašenjenja o krivici u banjalučkom Okružnom sudu.

Lovro je i ranije, negodujući za pritvor odbijao hranu i dva dana “postio na vodi”.

On je juče na sudu  rekao  da nije kriv po optužnici koja ga tereti za pokušaj ubistva.

Terete ga da je krivično djelo počinio 12. juna ove godine u stanu u banjalučkom naselju Obilićevo.

Prema optužnici,  nakon svađe tokom koje je suprugu nazivao pogrdnim imenima i psovao, u jednom trenutku bacio je  suprugu T. P. na krevet.

Žena je  pokušavala pobjeći, ali je optuženi polomio ključ u bravi.

T. P. je istrčala na balkon i dozivala prolaznike u pomoć.

Kada je  telefonom pokušala pozvati V. G. optuženi joj je oteo telefon iz ruke i bacio bateriju kroz balkon. Prema navodima iz optužnice, T. P. je uspjela uzeti šrafciger kako bi otvorila vrata, ali u tome nije uspjela.

Optuženi Lovro je tada uzeo flašu u kojoj se nalazio benzin, te polio vanbračnu suprugu po ustima, licu i tijelu, prijeteći joj da će je zapaliti.

Žena je od nasilnika uspjela pobjeći u kupatilo kako bi vodom oprala benzin, a Lovre je utrčao za njom i benzin polio po pločicama kupatila  i zapalio ga.

Kako stoji u optužnici,  T. P. je ponovo istrčala na balkon i  prolazniku rekla da zove policiju jer je zaključana u stanu i polivena benzinom.

Potom, je optuženi  došao do žene koju je  udario šakom u lice.

Govorio je “pi… ti materina, kakvu ti pomoć zoveš, ko da ide u zatvor zbog tebe”.

Lovro je ranije  rekao da je nameravao sam sebe da polije benzinom kako bi supruzi dokazao da je voli pa se polio pomajici, glavi i tijelu a ostatkom benzina iz flaše polio je i nju po leđima, nakon čega je pobjegla u kupatilo.

U kupatilu gdje se njegova nevenčana supruga tuširala od benzina, kako je rekao, on je sa sebe skinuo majicu i bacio je na pod kupatila pa zapalio.

Žena je ponovo istrčala na balkon i počela dozivati u pomoć, a ubrzo se na vratima pojavila policija koja ga je uhapsila.

(E.M)