Vijesti 24.08.2016.

Banjalučanin presreo djevojke na ulici i predstavio se kao službenik SIPA

ČITANJE: 1 minuta

Policija je nakon kraće istrage uhapsila Ranka G. (39) iz Banjaluke, prevaranta koji se predstavljao kao službenik SIPA.

Osumnjičeni je presreo „ford“ u kojem su se nalazile djevojke i lažno se predstavio kao policajac SIPA.

– Nakon što je zaustavio auto, od djevojaka je tražio lična dokumenta, a zatim počeo da galami zahtijevajući da odmah izađu iz auta. Nakon izlaska iz auta djevojke su se razbježale, a zatim sve prijavile policiji koja je pokrenula istragu- objasnio je izvor „EuroBlica“ blizak istrazi.

Osumnjičeni je otuđio lična dokumentna iz vozila, ključ kao i garderobu oštećene. Nakon zaprimljene prijave, policijski službenici su preduzeli niz operativnih mjera i radnji u cilju provjere navoda prijave i identifikovanja osumnjičenog.

Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da je osumnjičeni izvršio pomenuta krivična djela, a otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku.

O prikupljenim saznanjima upoznat je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj za pomenuta krivična djela, javlja EuroBlic.

(blic.rs)